8°C

Beograd

Photo: vs.rs

Izvor: tanjug

VOJSKA SRBIJE: Priprema vozača borbenih vozila za ušešće u mirovnoj operaciji u Libanu

 U Centru za obuku kopnene vojske realizuje se obuka u upravljanju borbenim vozilima dela pripadnika pešadijske čete iz sastava Vojske Srbije koja se priprema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Petnaestodnevnu obuku na oklopnim borbenim vozilima prolaze profesionalni vojnici koji će u ovoj misiji obavljati dužnosti vozača vojnopolicijskog borbenog vozila VPB M-86.

U ovoj fazi obuke, vozači usavršavaju tehnike upravljanja borbenim vozilima u terenskim uslovima, nakon što su prethodno uspešno savladali teorijski deo i proveru znanja u poznavanju karakteristika, specijalnih sistema i uređaja oklopnih borbenih vozila.

Precizno upravljanje vozilima na različitim terenima, savlađivanje prepreka, vožnja noću i u otežanim meteorološkim uslovima, upravljanje na nagibu, te otklanjanje mogućih kvarova i održavanje sredstava, deo su obuke za vozače u mirovnim operacijama.

Vojnicima predstoji polaganje ispita i provera obučenosti, nakon čega će stečena znanja i veštine u upravljanju borbenim vozilima primenjivati i nadograđivati tokom kolektivne obuke pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar