19°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

STARČEVIĆ ZA "TELEMASTER": Sve spremno za početak drugog polugodišta

U današnjoj emisiji “Telemaster” o početku drugog polugodišta u školama i izazovima koji su pred učenicima i prosvetnim radnicima  govorio je načelnik školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević.  

Starčević je istakao da je sve spremno za početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama u centralnoj Srbiji i dodao da je u Vojvodini polugodište ranije počelo.  

- Škole su pripremljene, a siguran sam da su i deca spremna i da jedva čekaju da krenu ponovo u školu. U prethodnoj nedelji od 12. do 19. januara među decom školskog uzrasta od 16 do 18 godina, bilo je njih 3.074 pozitivno na korona virus, kako je saopšteno iz “Batuta”, što je 0,34 odsto ukupne populacije. Ako se primenjuju sva uputstva i epidemiološke mere nadamo se da neće doći do većeg broja zaraženih u školama - rekao je Starčević.  

On je podsetio da je u prvom polugodištu, u 98,4 odsto osnovnih škola nstava izvođena neposredno i dodao da je Tim za škole doneo odluku da se od sutra u svim školama, odnosno u 1.653 škole u celoj Srbiji nastava odvija neposredno za učenike prvog ciklusa, dok će učenici od petog do osmog razreda ići po kombinovanom modelu, kao i srednjoškolci.  

- Što se tiče Tima za škole, u kome su eminentni epidemiolozi i stručnjaci, prati se situacija u školama, kroz podatke Zavoda za javno zdravlje. Takođe, i mi u školskim upravama sakupljamo podatke iz škola. Mišljenje Tima je da je ovakav model u skladu sa epidemiološkom situacijom i u najboljem interesu i nastavnika i učenika i čitavog sistema -  istakao je Starčević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar