27°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/zamediatelevizija

Izvor: Tanjug

TIODOROVIĆ: Veliki broj novozaraženih zbog kašnjenja sa merama i malog procenta vakcinisanh

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je danas da su mali procenat vakcinisanh građana, kao i kašnjenje sa donošenjem rigoroznih mera, uzrok velikog broja novozaraženih pacijenata.

Tiodorović je istakao da konačne odluke o merama donosi Vlada i da se prilikom donošenja odluka mora uzeti u obzir i očuvanje ekonomskog sistema u zemlji, prenose mediji. 

Struka iznosi predloge koji se isključivo odnse na zdravlje ljudi, dok očuvanje ekonomskog sistema, kako je poručio, obezbeđuje neometan rad zdravstva.

- I jedno i drugo je veoma važno, dakle zdravlje pre svega, ali moramo održati ekonomiju, jer bez nje nećemo održati zdravlje - poručio je Tiodorović.

Upitan kada je bio neusaglašen sa odlukom vlade, Tiodorović je istakao tri situacije.

Prva se odnosi na jul pretprošle godine kada se omogućio rad splavova i noćnih klubova, bez obzira što je u Beogradu bio zabeležen veliki broj zaraženih ljudi i veliki broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Tiodorović je zatim istako da je tokom leta 2021. trebalo da se vakciniše 70 odsto stanovnika Srbije, ali da je vakcinu primilo svega 58 odsto građana.

Kao treću situaciju kada se nije složio sa odlukom Vlade, epidemiolog je naveo organizovanje proslava za novogodišnje praznike.

- Beograd je jako primamljiva destinacija, ali nakon organizovanja proslave dočeka, skočio je broj zaraženh i omrikronom i delta varijantom. Prošle godine kada nije bilo proslava bio je manji udar - kazao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar