19°C

Beograd

Photo: Vojska Srbije gov.rs vs.rs.

Izvor: Happy BSC

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne mladićima rođenim 2004. godine, kao i starijih godišta koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju. 

Ministarstvo odbrane napominje da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već je obaveza definisana Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi. 

Lica muškog pola tu zakonsku obavezu treba da regulišu javljanjem u nadležni centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu. Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili, ukoliko je lice ne poseduje, drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet. 

Uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana u vremenu od 9 do 15 časova. Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara 2022. godine, nakon čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali. 

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u zemlji boravka, a potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar