28°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Happy BSC

Pola milijarde dinara za projekte lokalnh samouprava

I ove godine Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansiraće iz budžeta projekte jedinica lokalnih samouprava u iznosu od gotovo pola milijarde dinara.

MDULS je objavilo dva poziva za sve JLS, i to za dodelu sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave – podrška razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 450.800.000,00 dinara i za dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u 2021. godini, u primeni principa dobrog upravljanja, u iznosu od 9.200.000,00 dinara.

Gradovi i opštine mogu konkurisati za dodelu budžetskih sredstava za realizaciju novih ili završetak započetih projekata od posebnog značaja za lokalni ekonomski razvoj i investicije, za uvođenje eUprave i savremenih tehnologija u rad organa jedinica lokalne samouprave u cilju kvalitetnog pružanja usluga građanima i privredi, za obezbeđivanje adekvatnog prilaza ustanovama javnih službi licima sa posebnim potrebama i organizaciju kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija, kao i za realizaciju projekata koji doprinose preventivnom delovanju na smanjenju rizika od klimatskih promena i elementarnih i drugih nepogoda.

Kada je u pitanju dodela godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja, u 2021. godini konkuriše se za četiri oblasti: efikasnost i odgovornost, transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave, odgovornost i vladavina prava i ravnopravnost i anti-diskriminacija.

Rok za podnošenje prijava po oba javna poziva je 20 dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije“, odnosno do 10. februara 2022. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar