19°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

Prolazi glavni udar hladnoće, u četvtak i petak porast temperature

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da prolazi glavni udar hladnoće i da će već tokom predstojeće noći početi priliv toplijeg vazduha, te da u četvtak i petak sledi dalji porast temperature.

Todorović je rekao da su poslednja tri dana bila najhladnija tokom ove zime, ali da su takve vremenske prilike sasvim normalne za sredinu januara, te dodao da su ovo ekstremno niske temeprature, ali daleko od vrednosti koje su zabeležene tokom nekih drugih zima, prenose mediji. 

- Danas prolazi glavni udar hladnoće i već od noćas počinje priliv toplijeg vazduha. Sledi blago naoblačenje tako da će sutra minimalne temperature biti daleko više nego jutrošnje, pogotovo u Vojvodini i na području Beograda - rekao je Todorović i dodao da će na jugu Srbije još biti dosta hladno u jutarnjim satima, dok ne stignu oblaci, ali da će danju u svim mestima maksimalna dnevna temperatura preći u nekoliko stepeni iznad nule.

Prema njegovim rečima, u četvtak i petak sledi dalji porast temperature, a da do početka februara neće biti veće hladnoće s tim što će sa prvim naoblačenjem koje nam sledi biti vrlo slabog snega, te da će slično biti i u subotu, 29. januara, kada se očekuje manji pad temperature.

Takođe, dodao je da se 1. februara očekuje kratkotrajno dvodnevno naoblačenje uz manji pad temperature, kada će pored kiše biti i snega, ali da će generalno u narednih desetak, 15 dana biti toplije vreme.

Todorović je rekao da bi počevši od sutra, uz porast temperature, maksimalne temperature do kraja januara u nekim mestima mogle da dostignu i 10 stepeni, s tim što bi to u početku bile temperature između tri i osam stepeni.

- Porast temperature doprineće da se u narednih nekoliko dana snežni pokrivač u nižim predelima potpuno otopi. Ostao bi samo u planinskim predelima, mada bi se i tu topio na visinama oko 1.000 metara - rekao je Todorović.

Govoreći o tome kakvo će vreme biti u glavnom gradu Srbije, Todorović je ponovio da se 1. i 2. februara opet očekuje zahlađenje, ali ne sa ovako niskim temperaturama.

- To bi bila oblačna varijatna koja će početi sa kišom, a onda sa snegom, pa posle toga opet porast temperatura - rekao je Todorović i dodao da će se u većem delu februara ili barem u prvoj polovini meseca zadržati promenjljiva varijanta vremena.

- Tu bi bilo i toplijih dana sa maksimalnim temperaturama i do čak 10 i 15 stepeni s tim da bi te tople epizode bile prekidane kratkotrajnim zahlađenjima u trajanju od dva do tri dana, kada bi pored kiše moglo na kratko da bude i snega - dodao je Todorović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar