23°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /yt SANA PRESS

Izvor: Tanjug

Pošta Srbije otklonila sve primedbe DRI

Novo rukovodstvo Pošte Srbije otklonilo je sve nepravilnosti u najkraćem roku koje je u izveštaju o njihovom poslovanju imala Državna revizorska institucija (DRI) za 2019. i 2020. godinu, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Podsećaju da je DRI objavila 31.12.2021. godine Izveštaj o reviziji poslovanja Javnog preduzeća "Pošta Srbije" u delu koji se odnosi na javne nabavke za 2019. i 2020. godinu i naknade po ugovorima za rad van radnog odnosa i ostale naknade fizičkim licima za 2020. godinu.

U saopštenju se navodi i da su te nepravilnosti nastale pre imenovanja Zorana Ðorđevića v.d. direktora JP "Pošta Srbije" koji je na tu dužnost stupio 5. marta 2021. godine.

Iako su planom DRI postavljeni rokovi za otklanjanje nepravilnosti, u zavisnosti od prioriteta, zaključno sa 31.12.2022. godine, JP "Pošta Srbije" je sve primedbe otklonila zaključno sa današnjim danom, odnosno jedanaest meseci pre krajnjeg roka.

Iz tog preduzeća navode i da je konstantno u 2021, kao i na početku 2022. godine, broj zaposlenih i radno angažovanih bio u okvirima utvrđenim Programom poslovanja odnosno odobrenja od strane Komisije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava.

U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, kao i da na dan 25.1.2022. godine JP "Pošta Srbije" ima samo 10 lica angažovanih po osnovu ugovora van radnog odnosa.

Takođe, kada su u pitanju ostale primedbe koje su se odnosile na javne nabavke iste su uvažene i u potpunosti implementirane u sve naredne nabavke koje se sprovode u skladu sa važećim propisima.

O preduzetim merama novo rukovodstvo JP "Pošta Srbije" će izvestiti Državnu revizorsku instituciju na propisani način.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar