5°C

Beograd

Photo: Instagram/mali_sinisa

Izvor: Tanjug

STIŽE 20.000 EVRA ZA KUPOVINU STANA ILI IZGRADNJU KUĆE! Ministar Mali objavio detalje! (FOTO)

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da država priprema uredbu koja bi omogućila subvencionisanje izgradnje kuće ili kupovine stana u iznosu do 20.000 evra, a pri osnovu rođenja detata i kao mera podsticanja nataliteta.

Kako je ministar objavio na svom Instagram nalogu, on je danas zajedno sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravo na novčana sredstva države pri kupovini stan ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta.

- Želimo da napravimo takve kriterijume, da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji - naveo je Mali na Instagram profilu.

Baš zato, kako je dodao, država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izgradnju kuća u iznosu najviše od 20.000 evra.

- Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom je da to pravo može ostvariti svaka majka za dete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Srbije, te da se zahtev može podneti u roku od godinu dana od dana rođenja deteta - naveo je Mali.

Očekuje se, kako kaže, da će se u narednih 10 dana Uredba naći na sednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar