17°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen

Izvor: Happy BSC

IZABRALI SMO SRBIJU JER PODRŽAVA NAUKU I PREDUZETNIŠTVO: Beograd domaćin svetske konferencije “World Minds”

Izabrali smo Srbiju zbog sistemske podrške nauke i preduzentištva i napretka koji ste ostvarili - izjavio je direktor “World Minds" Kristof Kiz. 

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Pejsend otvorio Evropski tehnološki centar u Beogradu

Beograd je danas po drugi put domaćin eminentne svetske konferencije pod nazivom “World Minds”, koja se održava u Narodnom pozorištu.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovaj jednistveni simpozijum okuplja vodeće svetske inovatore, lidere iz sveta nauke, umetnosti i biznisa.

Direktor “World Minds” Kristof Kiz, istakao je danas da je za njihovu zajednicu velika čast i zadovoljstvo što su ponovo u Srbiji. 

- U Srbiji jasno vidimo napredak koji je vaša zemlja ostvarila na polju inovacija, nauke i preduzetništva. Statističke brojke to jasno pokazuju ali i ja lično mogu da osetim energiju grada, toliko ideja i kreativnosti. Zadivljen sam na kojim se sve tehnologijama radi u Srbiji – veštačka inteligencija, nanotehnologija i biotehnologija, i mnogo drugih oblasti imaju svoje centre upravo u Srbiji. Čast nam je da organizujemo našu konferenciju u Beogradu. Jutros su preduzetnici iz čitave Evrope, većinom iz Nemačke, Švajcarske i Srbije, imali priliku da budu u prelepoj zgradi vašeg Narodnog pozorišta i razmene svoja iskustva i ideja na različitim projektima - istakao je Kiz. 

Ovo je drugi put u istoriji da je “World Minds” konferencija održan van Švajcarske. Prvi put to se dogodilo 2019, kada je konferencija održana takođe u Beogradu.  

- "World Minds" je internacionalni konferencijski centar, koji okuplja kreativce, umetnike, naučnike, biznismene i političare. Naš cilj je da istaknemo multidisciplinarnost ovih oblasti i radimo na njihovom povezivanju. Izuzetna nam je čast i ponosni smo što smo u Beogradu. Naš tim je ovde već nedelju dana i zaista volimo Srbiju i uvek nam je drago da se vratimo u vašu zemlju - izjavio je Kiz. 

On je istakao i veliku zahvalnost premijerki Ani Brnabić i Vladi Srbije na kontinuiranoj podršci koju im pružaju, kao i na tome što imaju sluha za neophodnu podršku mladim kreativcima. “Iznenađen sam energijom i brzinom kojim Srbija napreduje i načinom na koji Vlada Srbije podržava inovatore i preduzetnike”, rekao je Kiz. 

World Minds inače ima tradiciju dugu 15 godina, mnogo priznatih govornika, broji više od 1.000 članova i više od 3.000 ideja koje su proizašle iz brojnih konferencija. Ovaj simpozijum danas predstavlja jedinstvenu zajednicu u kojoj neki od najvećih mislilaca i umnih ljudi sveta razmenjuju ideje i sklapaju poslove. Čine je visokorangirani pojedinaci, među kojima su nobelovci, državnici, naučnici, profesori univerziteta, ambasadori, pisci, koji su dali značajan doprinos nauci, umetnosti i biznisu.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar