18°C

Beograd

Photo: Stefan Kojić

Izvor: Novosti

VAŽNA ODLUKA DONETA ZBOG VANDALA! Ko ošteti voz "SOKO" sledi mu 8 godina robije!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure Tomislav Momirović upozorio je sve one koji uništavaju infrastrukturu brze pruge do Novog Sada, i imaju nameru da oštete brzi voz "Soko", da im preti kazna do osam godina zatvora.

Posle najnovijih incidenata, kamenovanja "Sokola" i postavljanja barijere na pruzi Beograd -Novi Sad, Momirović naglašava da će svi oni koji svesno uništavaju železničku infrastrukturu i imaju nameru da ugroze živote radnika i putnika, biti identifikovani i kažnjeni u skladu za zakonom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je podsetio da su pripadnici MUP-a, u saradnji sa kompanijom "Srbija voz" i resornim ministarstvom, priveli osobe koje su kamenovale "Soko" voz i oštetile ga.

- Novi primer neodgovornog ponašanja pojedinaca je postavljanje barijera na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad. Ovakvi postupci izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožavajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja - poručio je Momirović.

Zato će, ističe, predstavnici ministarstva, "Infrastrukture železnice Srbije" i "Srbija voza", u saradnji sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima učiniti sve da se te osobe identifikuju i zakonski procesuiraju.

Ministarstvo apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i da čuvaju vozove i imovinu Srbije, kako bi se železnički saobraćaj odvijao bezbedno i neometano.

- Vozovi, kao i železnička infrastruktura pripadaju svima nama i jedino ih domaćinskim odnosom možemo sačuvati. Država ulaže velika finansijska sredstva u modernizaciju celokupnog železničkog sektora i molimo sve građane da se domaćinski odnose prema železničkoj infrastrukturi i državnoj imovini - apelovao je Momirović.

HAG JE DONEO VAŽNU ODLUKU: Tači i Veselji ostaju iza REŠETAKA!

Ministarstvo podseća i da je Zakon o železnici predvideo da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a u slučaju da neko zbog toga bude teško povređen ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar