3°C

Beograd

Photo: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

Izvor: TANJUG

PORUKA MINISTRA VULINA: Srbija može opstati samo oslanjajući se na sebe

-Srbija kojoj služimo, jaka i sigurna, u ovakvom svetu može da opstane samo oslanjajući se na sebe- rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, posle polaganja zakletve policijskih službenika koji su u poslednjih godinu dana primljeni u stalni radni odnos.

Vulin je naglasio da ponosno stoji pred još jednim strojem doraslim za barjak, čiji je zadatak da čuva narod i državu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Drugi narodi od Boga traže i večni život i spasenje, a mi Srbi samo pravdu, svako traži od Boga ono što mu je milo i ono što od ljudi nikada nije dobio. Srbi zato traže pravdu uz onu drugu reč koja ih određuje, a to je sloboda, jer bez pravde nema ni slobode- rekao je ministar Vulin.

Ističe da bi pripadnici MUP-a u svom radu trebalo da budu dostojni molitve naroda i vredni njegove nade.

Poručio im je da su se se danas zakleli da će čuvati pravdu i da ne bi trebalo da je uzimaju u svoje ruke, jer je to posao drugih, odnosno sudija i tužilaca.

-Ne dajte da godine koje su pred vama ukaljaju i potamne značku nemarom, neradom, nebrigom, kukavičlukom i pohlepom. Država će vas opremiti i naoružati, daće vam vlast i silu, ali čast da vam da ne može, to ste nam doneli i budite li je izgubili, izgubićete je sami, jednom zauvek i bespovratno -poručio je Vulin.

Dodao je da ratovi dođu i prođu, ali ratovi koje vode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a reč je o ratu sa kriminalom, nikada ne prestaje, te da zbog borbe sa zlom ne dozvole da i sami postanu zli.

Osvrćući se na globalnu situaciju u svetu, Vulin je naveo da Srbija u svetu nepravde traži svoje mesto, čuvajući vrednosti koje su je učinile velikom.

Istakao je da se od Srbije traži da se odrekne same sebe, da pogazi vekovna prijateljstva i da prizna lažnu državu Kosovo, kao i da se odrekne Republike Srpske, a time i sna da ćemo jednom kao i svi drugi narodi u Evropi biti jedinstven politički narod.

-Traže da od vekovnih prijatelja napravimo nove neprijatelje, uvedemo sankcije Rusiji, traže sve ono što niti hoćemo niti možemo da im damo, a samo jedno ne traže-ne traže oprost za našu pobijenu decu. Ne traže oprost za godine agresije i bombardovanja, za zlo koje su nam naneli, jer oni u smrti naše dece greh ne vide ni svoje činjenje ni svoje zločinstvo, samo oprost od nas ne traže. Traže i da zaboravimo šta nam je činjeno, a da naša muka, naša nesreća, naša nevolja. još jednom bude igračka i oružje u rukama velikih- kazao je Vulin.

DAN MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Vulin položio venac na spomen-obeležje pripadnicima MUP-a

Zahvalio je i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je bio uz srpsku policiju kada su, kako je rekao, razbijane najkrvoločnije bande u Evropi i što je pružao podršku da istraju u toj borbi.

-Srbija kojoj služimo i zbog koje postojimo, uspravna i snažna, sigurnija, jača, u ovakvom svetu može da opstane samo oslanjajući se na sebe. Zato ponosno stojim pred još jednim strojem doraslim za barjak, da čuva narod i državu -podvukao je ministar policije Aleksandar Vulin.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar