32°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Telegraf

CENTAR ZA AUTIZAM USKORO U NOVOM SADU: Biće omogućen boravak, rana dijagnoza i tretmani u lečenju obolelih (FOTO)

Predsednik Igor Mirović i članovi Pokrajinske vlade prisustvovali su večeras donatorskoj večeri koju organizuje Udruženje roditelja dece sa autizmom "Moj svet" radi izgradnje Centra za autizam, koji će omogućiti boravak, ranu dijagnozu i tretmane u lečenju obolelih od autizma.  

- Nastojimo da zajedno sa Udruženjem i lokalnim samoupravama realizujemo ovaj važan projekat. Želimo da obezbedimo adekvatan objekat sa specijalnim programima, kako bismo na najbolji način pomogli deci sa autizmom - izjavio je predsednik pokrajniske vlade Vojvodine Igor Mirović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

DA LI STE ZNALI? Stariji od 50 godina mogu biti zaštićeni od MAJMUNSKIH boginja zbog ove vakcine koju su ranije primili!

Kroz ovu akciju želimo da podstaknemo društvo i javnost da je zajednička odgovornost svih nas da pomognemo i deci i njihovim roditeljima, dodao je Mirović.

- Ovo je početak zajedničke borbe i prvi korak ka realizaciji ovog projekta. Sledi pronalaženje odgovarajuće lokacije za izgradnju Centra i obezbeđivanje sredstava za finansiranje ovog projekta i to je inicijativa na koju smo se sa zadovoljstvom odazvali - izjavio je predsednik Mirović i istakao da su podršku Udruženju dali i članovi Pokrajinske vlade.

Zastupnica Udruženja Dušica Jaćimović izjavila je da je upravo ovo udruženje i osnovano radi podrške kako deci koja imaju probleme sa autizmom tako i njihovim roditeljima jer u našoj zemlji ne postoji sistemsko rešenje za osobe sa autizmom koje u potpunosti zavise od roditelja.

- Ovo je projekat od izuzetne važnosti, Centar za autizam je nephodan, potrebna nam je višestruka podrška i plan nam je da na jesen započnemo sa izgradnjom Centra - izjavila je Dušica Jaćimović.

Donatorskoj večeri prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretari Dragana Milošević, Predrag Vuletić, Zoran Milošević i Nenad Ivanišević.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar