1°C

Beograd

Photo: tanjug milos milivojevic

Izvor: tanjug

POČINJE ZAVRŠNI ISPIT ZA OSMAKE: Đaci danas polažu test iz srpskog jezika

Za više od 64.000 učenika osmog razreda počinje trodnevni završni ispit, mala matura, a budući srednjoškolci danas, prvog dana polažu test iz srpskog (maternjeg) jezika.

NAREDNA TRI DANA OSMACI POLAŽU MALU MATURU: Evo gde izlaze rezultati i kada je upis u srednje školeultati-i-kada-je-upis-u-srednje-%C5%A1kole?nav=search

Ove godine, zbog dojava o bombama, broj škola u kojima će biti organizovano polaganje smanjen je na 522, od 1.260 koliko ih je bilo planirano.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Resorno Ministarstvo naglasilo je da će škole biti bezbedne i da je sa MUP-om razrađen operativni plan kako bi polaganje proteklo u najboljem redu.

Prvi put ove godine učenicima je od 10. juna omogućena priprema za završni ispit i preko funkcije eVežbaonica na portalu Moja srednja škola, koju je dostupnom učinio Zavod za vrednovanje obrazovanja i vaspitanja.

Za dve nedelje, otkako je eVežbaonica dostupna osmacima, urađeno je više od dva miliona zadataka, podaci su Ministarstva prosvete.

Lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula, dok će se 13. jula na portalu naći lista raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

I upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala.

Povezivanjem sa sistemom zdravstva, prvi put je omogućen i elektronski upis za učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

U utorak, 28. juna, svršeni osnovci će polagati test iz matematike, a dan kasnije i kombinovani test (hemija, fizika, istorija, geografija, biologija).

Za rešavanje zadataka učenici imaju po 120 minuta.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar