21°C

Beograd

Photo: printscreen google street view

Izvor: TANJUG

NIKAD MANJI ODAZIV: Svega 8 kandidata zainteresovano da bude profesor matematike

Za indeks Matematičkog fakulteta u Beogradu sutra će se "boriti" skoro 700 kandidata na 435 mesta, a prema rečima prodekana za nastavu Nebojše Ikodinovića, ubedljivo najmanje interesovanje vlada za modul profesora matematike i računarstva, gde je prijavljeno svega osam maturanata.

Na pitanje zašto je to tako, Ikodinović je ocenio da je to slika opšteg stanja u društvu i odnosa društva prema profesorskom zanimanju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

NIKAD VEĆA NAVALA: Oboren rekord prijavljenih studenata na FON

- Trebalo bi da se radi na promociji, profesora matematike je sve manje. Matematički fakultet u avgustu svake godine dobija pozive iz škola da pošalje ako ima nekog studenta koji bi predavao, jer zaista nema dovoljno kadra, tu su verovatno i finanijski razlozi - rekao je Ikodinović pred polaganje prijemnog ispita koji će se sutra održati na Beogradskom sajmu.

Za sutrašnji prijemni ispit prijavilo se ukupno 686 kandidata za tri studijska programa - Matematika, Informatika i Astronomija i astrofizika.

Ikodinović navodi da je broj prijavljenih sličan kao i ranijih godina, jedino su, kaže, drugačija interesovanja.

- Iz godinu u godinu se menjaju interesovanja, sve je veće interesovanje za naš studijski program Informatika, a nažalost sve je manje interesovanje za modul profesor matematike i računarstva. Ove godine, ako uzmemo u obzir prve želje kandidata, za taj modul imamo ubedljivo najmanje interesovanje u odnosu na prethodne godine - rekao je Ikodinović.

Drugi i treći upisni rok se planiraju za septembar, a Ikodinović se nada da će se potpuno popuniti mesta na Informatici na Matematici na onim modulima koji su popularni.

- Verovatno će ostati mesta za manje popularne module, pre svega za profesora matematike - naveo je Ikodinović i dodao da je najviše zainteresovanih kandidata iz gimnazija i pojedinih tehničkih škola.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar