32°C

Beograd

Photo: Tanjug RADE PRELIC

Izvor: TANJUG

URUČENE VIDOVDANSKE NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA: Poručeno im da se školuju gde god žele, ali da se vrate ovde

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine Grada Jelena Marinković Radomirović uručili su danas Vidovdanske nagrade učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima prošle školske godine.

Vidovdanska nagrada dodeljuje se od 2015. godine, a u ovoj školskoj godini, dodeljene su 783 Vidovdanske nagrade, kao i 10 Vidovdanskih nagrada na osnovu Zaključka Gradonačelnika Novog Sada za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim takmičenjima u oblasti sporta i umetnosti, koji nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu, ili sport i omladinu, saopšteno je iz Gradske uprave.

MINISTAR STEFANOVIĆ ČESTITAO VIDOVDAN: Kosovska bitka utkana je u samo biće svakog Srbina (FOTO)

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Uvek uživam proslavljajući na ovaj način Vidovdan, veliki praznik za koji nas vezuju slavni, ali teški događaji. Slaveći vaše uspehe i pobede, menjamo narativ i priču o nama, pa i ovaj praznik, postaje praznik dobre budućnosti. Ponosan sam na to što Novi Sad svake godine ima sve više šampiona, sve veći broj najboljih učenika na različitim takmičenjima. Oni su snaga i garant sigurne budućnosti. Na naslovnim stranama češće treba da budu najbolji među nama, oni koji pobeđuju znanjem i radom. Siguran sam da će ovi sjajni mladi ljudi nastaviti putem uspeha, jer potrebno je da radimo na sebi i da učimo ceo život, istakao je gradonačelnik Vučević.

Želim da vas zamolim da ostanete ovde, školujte se u inostranstvu, govorite što više jezika, ali vratite se ovde da vodite naše ustanove, škole, gradove, da bi naša zemlja bila bolje mesto za život svih. Treba da prestanemo sa pričom da je na nekom drugom mestu bolj e, jer mi uređujemo našu kuću, i kao građanin, roditelj i gradonačelnik voleo bih da ovde stvarate svoje porodice. Sve što ulažemo i gradimo, činimo da bi naša deca ovde pronašla svoje mesto, kazao je Vučević.

Direktorka Muzičke škole „Isidor Bajić“ Radmila Rakin Martinović. rekla je da su za uspeh potrebni talenat i rad, ali da bi taj rad bio kvalitetan, potrebni su fantastični mentori puni želje da prenesu znanje.

Naš grad je vodeći kada je reč o obrazovanju i centar kulture Evrope. Naša muzička škola je lepša i opremljenija od većine škola u drugim gradovima u Srbiji i mnogo šire, naglasila je Radmila Rakin Martinović.

U ime nagrađenih učenika obratila se Lana Zorjan učenica drugog razreda violine Srednje muzičke škole „Isidor Bajić“.

Lana je postigla izuzetne rezultate na takmičenjima, a najveći uspeh je postigla na 64. Internacionalnom takmičenju violinista „Jaroslav Kocian“ u Češkoj, gde je osvojila prvu nagradu i proglašena za laureata tog prestižnog takmičenja.

Ona se zahvalila Gradu Novom Sadu što nagrađuje najbolje učenike. Želja mi je da ostanem u svojoj zemlji, da aktivno učestvujem u kulturnom životu Novog Sada i Srbije, a da našu umetnost širim u druge krajeve sveta, poručila je Lana Zorjan.

Svečanost povodom Vidovdanske nagrade, ulepšao je vrsni hor Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar