2°C

Beograd

Photo: PIXABAY/ilustracija

Izvor: Telegraf

TEŠKE POSLEDICE NEVREMENA U TOPOLI: Ovakva nesreća se ne pamti, na nekim mestima šteta je 100 posto

Nakon nezapamćenog nevremena koje je pogodilo sela na teritoriji srpske Toskane, meštani još uvek oporavljaju od štete koja je pričinjena. Na sednici opštinskog veća razmatran je izveštaj komisije za procenu oštećenja od grada na poljoprivrednim kulturama na delu teritorije opštine Topola.

Prema rečima Radoslava Matića ovakvo razorno nevreme na ovom delu opštine se ne pamti, a šteta se prema prvim informacijama procenjuje i na 100 odsto.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

UPOZORENJE HIDROMETEOROLOŠKOG ZAVODA: U ovim delovima Srbije se očekuju jaki pljuskovi i olujni vetar!

- Do sada nisam imao prilike da vidim tolika oštećenja i nikada do sada nismo pisali u izveštajima oštećenja 100 odsto, a sada eto imamo i te situacije da se čak i ne prepoznaje koji je usev bio. Grad je pokidao, vetar izneo iz parcele, tako da su neke njive ostale potpuno čiste, imamo jednu parcelu sa višnjama gde bukvalno nema više ni jednog lista na stablu.

Procena je da je žitaricama obuhvaćeno 405 hektara, voćem 71 hektar, a vinovom lozom šest. Od toga u Junkovcu je oštećeno oko 304 hektara, Natalinci i Pavlovac oko 64 i Šume oko 113 hektara. To su neke procene jer srećom nije zahvatilo celo selo, ali delove koje jeste, tu su velika oštećenja i jedna užasna situacija - izjavio je za RINU Rade Matić u ime odeljenja za poljoprivredu opštine Topola.

Podsećamo olujno nevreme praćeno gradom zahvatilo je jednim delom sela Junkovac, Natalinci, Šume, Pavlovac i Žabari, pa je zbog velikih šteta, kako na usevima tako i na građevinskim objektima, proglašena vanredna situacija.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar