20°C

Beograd

Photo: HappyBSC/Pixabay

Izvor: Kurir.rs

CARINICI ODRALI BRAČNI PAR IZ SRBIJE: Zbog nedozvoljenih stvari platili basnoslovnu cifru, evo šta je bio okidač!

Bračnom paru  iz Srbije preselo je putovanje nakon što su im carinici zbog alkoholnih pića koji su nosili sa sobom, jer nisu znali koje količine smeju kod sebe da imaju. 

Naime, oni su iz Beograda pošli u Hrvatsku, gde su iz zaustavili hrvatski carinici. 

CARINICI SPREČILI POKUŠAJ KRIJUMČARENJA: U koferu pronađeni satovi čija vrednost prelazi 240.000 evra

- Tokom pasoške kontrole pregledali su nam i auto. Kod sebe smo imali pet boca rakije, i nekoliko boca vina od 0,7 litara. Ipak, nismo znali da toliko ne smemo da nosimo sa sobom, pa su nam carinici napisali drakonsku kaznu od 1.000 evra, zbog čega nam je putovanje preselo - priča za medije koji je upravljao vozilom, dok mu je supruga bila suvozač.

Naime, to je više od dozvoljenog koliko jedan putnik sme da ima kada putuje iz zemlje koja ne pripada Evropskoj uniji u zemlju koja je članica Evropske unije.

Kako kažu naši sagovornici, nisu bili upućeni ni u to da ne smeju imati više od dve paklice cigareta po osobi.

Prema zvaničnim informacijama koje su dostupne na sajtu "europa.eu", ukoliko ulazite u EU iz zemlje koja nije članica EU-a, robu za sopstvenu upotrebu možete uneti bez plaćanja PDV-a i trošarina unutar ograničenja navedenih u nastavku ako roba nije za preprodaju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Što se alkoholnih pića tiče, u zemlju koja je članica Evropske unije od alkoholnih pića možete uneti sledeće:

- 4 litre nepenušavog vina

- 16 litara piva

Može se uneti i jedna litra jakih alkoholnih pića od 22% alkohola ili 1 litru etilnog alkohola s 80 % alkohola ili dve litre pojačanog ili penušavog vina.

Svaki od tih iznosa predstavlja 100% ukupnog iznosa te zadnje dopuštene količine koju možete raspodeliti. Tako na primer možete uneti pola litre jakih alkoholnih pića i 1 litru pojačanog vina – i jedno i drugo predstavljaju polovinu te dopuštene količine, piše na ovom sajtu.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar