Izvor: HappyBSC/Tanjug
15.07.2022 u 13:18
0

SADA JE DEFINITIVNO: Letonija usvojila zakon o zabrani uvoza ruskog gasa!

Letonski parlament usvojio je amandmane na Zakon o energetici, kojima se od 1. januara 2023. godine zabranjuje uvoz ruskog prirodnog gasa u tu zemlju.

EVROPA TROŠI ZIMSKE ZALIHE Energetske kompanije počele su da koriste gas iz podzemnih skladišta zbog održavanja severnog toka!

Poslanici su takođe odobrili popis koji će regulisati sporazume sa drugim zemljama Evropske unije o načinu na koji će se zabrana sprovoditi. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Baltičke članice EU – Letonija, Estonija i Litvanija – prestale su da uvoze ruski gas u sklopu napora da smanje energetsku zavisnost od Moskve usled sankcija Zapada. One su takođe odbile zahtev Rusije za plaćanje prirodnog gasa u rubljama.

Letonski premijer Arturs Krišjanis Karinš izjavio je prošlog meseca u intervjuu za španski list El Pais da njegova zemlja neće nastaviti uvoz ruskog gasa uprkos svim teškoćama. On je precizirao da je 90 odsto letonskog uvoza gasa dolazilo iz Rusije.

U međuvremenu, cene gasa u Letoniji rastu. U zavisnosti od potrošnje, računi domacjinstava za gas su od početka jula skočili između 65,6 i 89,9 posto. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter