Izvor: Novosti
05.08.2022 u 16:55
0

SRBIJU ZAHVATIO NOVI TOPLOTNI TALAS: Narednih dana temperature iznad 38 stepeni, a onda sledi obrt

Srbiju je već zahvatio novi toplotni talas, a i narednih dana grejaće nas temperature koje će ići iznad 38 podeoka.

UPALJEN „OPASNI“ METEOALARM: RHMZ izdao upozorenje s obzirom na to da nas očekuju PAKLENE temperature!

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a je otkrio izglede vremena do sredine meseca. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– U Srbiji će se i sutra zadržati sunčano i veoma toplo vreme, uz najvišu dnevnu temperaturu od 34 do 38 stepeni (u većini mesta biće oko 36 – 37 stepeni). U Beogradu takođe veoma toplo, sa maksimalnom dnevnom oko 36 stepeni. 

– Od nedelje, 07. 08, usled premeštanja hladnog fronta koji nam dolazi iz centralne Evrope, temperatura će biti u manjem padu i kretaće se od 30 do 32 stepeni, a na istoku ponegde i do 34 stepeni (u Beogradu oko 31 stepen, što je za 5 stepeni niže u odnosu na danas i sutra) – kaže Nikolić i dodaje se sledeće nedelje mnogo toga menja. 

– U prvoj polovini sledeće sedmice na višim visinama će se, iznad našeg područja, uspostaviti slabogradijentno ciklonalno polje koje će nam doneti promenljivo i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a ponegde će biti uslova i za kratkotrajne vremenske nepogode u vidu obilnijih padavina za kratko vreme, pljuskova kiše i grada, a u zoni padavina i jakog vetra. Dnevna temperatura će usled ovakve situacije biti u daljem postepenom padu, a prema trenutnom prognostičkom materijalu najsvežiji dani bi bili utorak i sreda, kada će dnevna temperatura u većini mesta biti ispod 30 stepeni (od 27 do 29 stepeni, u Beogradu oko 28 stepeni) – kaže direktor RHMZ-a i dodaje da se od četvrtka,11. avgusta, očekuje postepena stabilizacija vremena, i uglavnom suvo i postepeno toplije vreme. 

– Prosečna temperatura za prvu dekadu avgusta je od 28 do 33 stepeni, a maksimalna dnevna danas i sutra u većem delu naše zemlje je od 35 do 37 stepeni, što je znatno iznad proseka. Inače, od početka avgusta, maksimalna dnevna temperatura vazduha je bila u okvirima proseka, ili malo iznad proseka za ovaj period, a tek je od juče, kao i danas, znatno iznad proseka, jer je u većini mesta bilo oko 35 – 36 stepeni. 

Dakle, od nedelje i početkom sledeće sedmice temperatura vazduha će biti u postepenom padu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter