12°C

Beograd

Photo: promo foto

Izvor: Happy BSC

SEPTEMBAR U ZNAKU NAJBOLJIH VINA! Prvi međunarodni sajam vina u srpskoj prestonici

Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana” biće održan na Beogradskom Sajmu od 1. do 4. septembra 2022. godine, pod pokroviteljstvom Vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan”.

Predsednik Vučić otkrio imena mogućih mandatara za sastav nove vlade: "Predložiću nastavak saradnje sa SPS-om i u budućoj vladi!"

“Vinska vizija Otvorenog Balkana” okupiće na jednom mestu majstore u proizvodnji najboljih vina. 

Sajam će promovisati Balkan kao turističku destinaciju, njegovu geografiju i bogatstvo sorti, a očekuje se prisustvo više od 332 izlagača iz 22 zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Iz Srbije će se predstaviti 160 izlagača, a jedan od učesnika biće i vinarija Rubin koja se nalazi na terenu idealnom za gajenje vinove loze, na geografskoj širini na kojoj su smeštene najpoznatije svetske vinarije i vinogradarske oblasti, Bordo u Francuskoj i Toskana u Italiji. 

Učestvovaće 26 izlagača iz Albanije, 47 iz Severne Makedonije, a pored zemalja članica "Otvorenog Balkana", izglagači iz Hrvatske, Crne Gore, Francuske, Čilea, Argentine, Italije, Bosne i Hercegovine, i drugih zemalja predstaviće svoja vina. 

“Vinsku viziju Otvorenog Balkana” će 1. septembra svečano otvoriti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednici Vlada Severne Makedonije i Albanije, Dimitar Kovačevski i Edi Rama, dok je za 2. septembar planiran Samit lidera.

Tokom Sajma, posetioci će imati priliku da posete različite tematski definisane sale, ali i da se edukuju i nauče sve što žele da saznaju o istoriji i poreklu vina, procesu proizvodnje, vrstama vina, konzumaciji i da degustiraju i kupe neke od najlepših vina balkanskog regiona i sveta.

Sastavni deo "Vinske vizije Otvorenog Balkana” biće i poslovni susreti izlagača vina, predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca i predstavnika HORECA industrije. To će ujedno biti i prilika za sve izlagače za dalje unapređenje saradnje, umrežavanje regionalnih vinarskih i srodnih industrija, kao i jačanje poslovnih partnerstava i kontakata. Pored toga, tokom trajanja Vinske vizije Otvorenog Balkana, biće održan i Sajam hrane, koji će predstaviti sve najpoznatije gastronomske specijalitete iz ovog dela Evrope.

Tokom četvorodnevne manifestacije biće organizovano međunarodno ocenjivanje vina "Open Balkan Wine Trophy”. Vina će ocenjivati 25 međunarodnih vinskih sudija iz celog sveta, a među njima će se naći čak pet nosilaca titule Master of Wine, najprestižnijeg zvanja u svetu vina.

"Otvoreni Balkan“ je ekonomska i politička inicijativa, koja počiva na vrednostima Evropske unije, a čine je tri države članice – Albanije, Severne Makedonije i Srbije. Ideja ove inicijative jeste pružanje većih i boljih mogućnosti za trgovinu, razmenu radnika, studenata i znanja, kao i podsticanje dalje EU integracije uz promociju bogate kulture i tradicije naših zemalja.

Vlada Srbije još jednom izražava zadovoljstvo što je Srbija domaćin ovog velikog, međunarodnog Sajma koji je još jedan dokaz važnosti inicijative Otvoreni Balkan, regionalne saradnje i daljeg razvoja dobrosusedskih odnosa.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar