1°C

Beograd

Photo: Tanjug

Izvor: Tanjug

Turisti sve više zainteresovani za banjski turizam u Srbiji, Tatjana Matić iznela nove detalje o vaučerima i destinacijama!

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić istakla je danas da turistički promet ukazuje da građani Srbije, ali i strani turisti sve više posećuju domaće banje, te poručila da je neophodno da se unapredi saobraćajna i komunalna infrastruktura, kako bi se banjski turizam u zemlji podigao na viši nivo.

TATJANA MATIĆ ODUŠEVLJENA ODZIVOM GRAĐANA: Za jedan dan više od 60.000 prijava za vaučere, odmor u Srbiji neprocenjiv!


Najtraženije destinacije kod domaćih turista, kada koriste turističke vaučere za odmor u Srbiji, su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Gornja Trepča, Sijarinska banja, Prolom banja i Lukovska banja, navedeno je u saopštenju.

Tokom prvih šest meseci 2022. godine u banjama u Srbiji zabeleženo je 268.615 dolazaka, rekla je ministarka i dodala da to znači da su banje Srbije tokom prve polovine ove godine za 35,4 odsto bile posećenije u odnosu na isti period 2021. godine.

Matić je navela da je 230.011 domaćih turista posetilo banje tokom prvih šest meseci 2022. godine i ostvarilo rast od 27,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je 38.604 stranih turista posetilo banje Srbije, čime je ostvaren rast od 112 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Iz Ministarstva su saopštili da je u banjama broj noćenja turista od januara do kraja juna 2022. godine iznosio 1.001.063, što je rast od 26,5 odsto u odnosu na isti period 2021. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kod domaćih turista je registrovano 847.182 noćenja - rast od 29,6 odsto, a kod stranih 153.881 noćenje što je rast od 78,7 odsto.

Matić je poručila da je privlačenje više stranih turista prioritet u razvoju banja i klimatskih mesta kao lečilišnih i turističko-rekreativnih destinacija, za šta je jedan od osnovnih preduslova unapređenje saobraćajne i komunalne infrastrukture, kao i izgradnja savremenih spa i velnes centara.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija prošle godine je uložilo 123 miliona dinara u infrastrukturne projekte, kao i deset miliona dinara u projekte edukacije, promocije i podršku manifestacijama u banjama, kao u jedan od načina da se unapredi kvalitet i raznovrsnost banjskih ponuda i dostigne standard banja iz regiona.

* Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar