6°C

Beograd

Photo: Tanjug/jadranka ilic

Izvor: Tanjug

BRANKO RUŽIĆ "ZABRINUO" RODITELJE I BUDUĆE OSMAKE: "Veoma brzo biće donesena odluka o kombinovanom testu na maloj maturi..."

Ministar prosvete -  Branko Ružić izjavio je danas da će se veoma brzo odlučiti po pitanju toga da li će osmaci na završnom ispitu ili tzv. maloj maturi u sklopu kombinovanog testa polagati jedan predmet, umesto svih pet koji su do sada polagali (istorija, geografija, biologija, fizika, hemija).

MINISTAR BRANKO RUŽIĆ ZA TV HAPPY: Danas TIM ZA ŠKOLE odlučuje o početku drugog polugodišta! Predškolske ustanove će sigurno raditi


"Veoma smo blizu da na osnovu stava referentnih ustanova donesemo odluku da na neki način iznijansiramo tzv. malu maturu, odnosno da omogućimo da se osmaci, što se tiče kombinovanog testa, a spram afiniteta koji imaju, opredele za jedan od pet predmeta", rekao je Ružić u beogradskoj Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", uoči početka nove školske godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ružić je odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je preostalo da još Nacionalni prosvetni savet da svoj stav.

"To će biti veoma brzo, ali mi nismo u poziciji da jednu autonomnu instituciju požurujemo", dodao je Ružić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar