Izvor: Tanjug
07.09.2022 u 07:28
0

KONTRAOFANZIVA U TOKU: Ukrajinske snage napale grad Balakliju u oblasti Harkova, koji je pod ruskom kontrolom!

Ukrajinske snage napale su grad Balakliju u oblasti Harkova, koji je drži Rusija, saopštio je zvaničnik samoproglašene DNR – Danil Bezsonov, dok Kijev nije iznosio preciznije informacije u vezi sa kontraofanzivom.

GRADONAČELNIK TEREHOV I DALJE NE ZNA ISHOD I BROJ ŽRTAVA: Ruske snage od jutros granatiraju Harkov!

Guverner Luganske oblasti Serhij Gajdaj saopštio je ukrajinskoj televiziji, ne navodeći lokacije, da je „kontranapad u toku“ i snage Kijeva „imaju izvesnog uspeha“ , ali nije dao više informacija.

Savetnik ukrajinskog predsednika ranije je na Tviteru objavio da će od predsednika Volodimira Zelenskog stići „sjajne vesti“ o operaciji u severoistočnom regionu Harkova, prenosi Rojters.

U svom večernjem obraćanju, međutim, Zelenski je samo kratko pomenuo operacije u Harkovskom regionu, ali je saopštio da je pet ruskih krstarećih raketa oboreno u utorak, većina njih na jugu, navodi britanska agencija.

Zvaničnik proruske samoproglašene Donjecke Narodne Republike Danil Bezsonov u utorak je dao detaljniji prikaz borbi u Balakliji, gradu sa 27.000 stanovnika koji se nalazi između Harkova i Izjuma koji je pod ruskom kontrolom.

„Danas su ukrajinske oružane snage, nakon produžene artiljerijske pripreme… počele napad na Balakliju…“, saopštio je Bezsonov na Telegramu, dodajući da će ruske snage u Izjumu, ukoliko se izgubi grad, postati ranjive na svom severozapadnom krilu.

On je još rekao da je u ovom trenutku, Balaklija „u operativnom okruženju i u dometu dejstva ukrajinske artiljerije“, kao i da su „svi prilazi odsečeni vatrom“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vadim Krohmal, član gradskog veća Kupjanska, grada istočno od Harkova koji je pod ruskom kontrolom poslednjih pet meseci, objavio je video na internetu pozivajući stanovnike da ne učestvuju ni na jednom referendumu o pridruživanju Rusiji koji bi mogao da bude organizovan.

„Vrlo brzo će ukrajinske oružane snage osloboditi Kupjansk. Znamo to, sigurni smo u to“, rekao je zvaničnik, savetujući ljudima da pripreme zalihe hrane.

Nema mnogo informacija o napretku glavne ukrajinske ofanzive u južnoj Hersonskoj oblasti, pri čemu Kijev nije dozvolio pristup novinarima prvim linijama fronta i objavljuje samo oskudne izveštaje, navodi Rojters.

Dok Rusija tvrdi da je odbila napad na Herson, Ukrajina prijavljuje stabilan napredak, prenosi britanska agencija.

„Mi vodimo pozicione bitke. I već postoje oblasti koje smo oslobodili“, saopštila je za nacionalnu televiziju Natalija Humenjuk, portparol južnog okruga ukrajinskih oružanih snaga.

Zapadni vojni eksperti smatraju da je cilj Ukrajine na jugu zemlje, da opkoli hiljade ruskih vojnika na zapadnoj obali reke Dnjepar i odseče ih uništavanjem njihovih pozadinskih linija snabdevanja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter