16°C

Beograd

NIŠKI LEKAR OSUĐEN ZBOG KORUPCIJE: Dobio više od 2 godine zatvora i kaznu od 400.000 dinara!

Lekar V.S. zaposlen na Klinici za ginekologiju i akušerstvo niškog Kliničkog centra pravosnažno je osudjen zbog primanja mita na dve godine i četiri meseca zatvora i novčanom kaznom od 400.000 dinara, potvrdjeno je agenciji Beta u Višem sudu u Nišu.

- V.S. je oglašen krivim za tri krivična dela primanja mita, a izrečena mu je pomenuta jedinstvena zatvorska i novčana kazna - kazali su u Višem sudu u Nišu.

V.S. je uhapšen 2013. godine zbog sumnje da je od pacijentkinja uzimao novac i vredne poklone kako bi im dao epiduralnu anesteziju.

Viši sud potvrdio je optužbe i doneo presudu u maju prošle godine, a Apelacioni sud je u decembru potvrdio presudu Višeg suda i odbacio žalbu advokada V.S.

U Višem sudu su kazali da je istovremeno vodjen postupak i protiv lica M.R., D.R. i D.I. osumnjičenih za davanje mita V.S.

- Odbačene su optužbe o davanju mita za lica D.I. i M.R, a lice D.R je prvostepenom presudom osudjeno na uslovnu zatvorsku kaznu od šest meseci - istakli su Višem sudu u Nišu.

Prema nezvaničnim informacijama, postojale su osnovane sumnje da je V.S od dvadesetak pacijentkinja uzeo po 300 evra da bi im dao epiduralnu anesteziju, iako su tu anesteziju mogle da dobiju i o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Kurir
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar