12°C

Beograd

PRONAĐEN MRTAV MUŠKARAC: Obesio se zbog dugova!

Kraj potrage Marko Petković (39), čiji je nestanak prijavljen početkom oktobra, pronađen mrtav u okolini Petrovca na Mlavi

Telo Marka Petkovića (39) iz Smedereva, čiji je nestanak porodica prijavila policiji početkom oktobra, pronađeno je obešeno o drvo u šumi kod Petrovca na Mlavi.

Kako saznajemo, telo su slučajno našli meštani koji su, kako se priča, tragali za zakopanim zlatom.


Žrtva zločina?

- Nekoliko ljudi je zašlo duboko u šumu jer su navodno tragali za blagom. Umesto ćupa, ugledali su mrtvog muškarca kako visi sa grane. Prepali su se i odmah pozvali policiju - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, telo je bilo obešeno o granu visoku osam metara. Pretpostavka je da se Petković popeo na drvo, obavio konopac oko grane i svog vrata i tako izvršio samoubistvo. Nije pronađeno oproštajno pismo, ali ni tragovi borbe, pa za sada ništa ne ukazuje na to da je on žrtva zločina - objašnjava sagovornik i dodaje da je leš u šumi, kako se sumnja, bio osam dana.


Zelenaški dug

Iako zasad ništa ne ukazuje na to da je Petković ubijen, njegova porodica sumnja da se on sam obesio.

-Majka je rekla da ne veruje da bi njen sin digao ruku na sebe. Ona smatra da je on ubijen i da je telo kasnije doneto u šumu i tu obešeno kako bi izgledalo da se sam ubio - kaže sagovornik i dodaje da se priča da su Petkovića proganjali zelenaši kojima je dugovao novac.

Uviđaju je prisustvovao i tužilac požarevačkog Višeg javnog tužilaštva, koji je naložio obdukciju.

kurir.rs
Foto: arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar