22°C

Beograd

PROFESORU DVOMESEČNI PRITVOR ZBOG UBISTVA STUDENTKINJE! Odbio da pred istražiteljima iznese detalje ZLOČINA! (FOTO)

Profesor Državnog univerziteta u Sankt Peterburgu Oleg Sokolov, koji je praktično priznao ubistvo jedne studentkinje potpisavši sporazum o nagodibi, odbio je danas da svedoči i da pred istražiteljima iznese detalje zločina.

- Sokolov je odbio da svedoči na osnovu člana 51 ruskog Ustava, prema kojem niko nije obavezan da iznese inkriminišuće dokaze protiv sebe ili svojih supružnika i članova porodice - izjavila je sudija Julija Maksimenko na sednici Suda Oktobarskog distrikta u Sankt Peterburgu.

Sudija je Sokolovu odredila dvomesečni pritvor.

Sokolov je priznao ubistvo zbog ličnog konflikta.

On je rekao da je njegova navodna partnerka Anastasija Ješčenko bila neprijateljski nastrojena prema njegovo dvoje maloletne dece iz prvog braka, ali nije izneo više detalja.

Sokolov je odluku suda o pritvoru ocenio kao pravednu, ali su njegovi advokati tražili da mu se odredi kućni pritvor, navodeći da on ne predstavlja pretnju društvu.

Protiv Sokolova još nije podignuta optužnica za ubistvo.

Sokolov (63) spasen je rano 9. novembra iz smrznute reke dok je na leđima nosio ranac s ljudskim ostacima.

Protiv njega je pokrnuta istraga za ubistvo, a žrtva je identifikovana kao Anastasija Ješčenko, studentkinja na postdiplomskim studijama, koja je sa Sokolovim bila koautor zajedničkih naučnih članaka i moguće je da je imala seksualnu vezu sa njim.

Prema izvorima iz istražnih organa, Sokolov je ubio ženu iz puške sa skraćenom cevi, 7. novembra, kako se pretpostavlja, tokom svađe.

Izvor: Tanjug
Foto: east2west news; TASS/Getty

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar