23°C

Beograd

SKUPA CENA SUKOBA SA SRPSKIM GANGSTERIMA: Irski gangster Dablin Džimi platio ceh sukoba u zatvoru!

Glavni organizator otmice biznismena Kevina Lunija i vođa opasne kriminalne organizacije Siril 'Dablin Džimi' Mekginis, „za dlaku” je izbegao smrt kada su ga napali srpski gangsteri.

Kako piše irski San Mekginis (54), koji je umro pre osam dana dok su policajci pretresli njegovu kuću, pre toga je zadobio teške povrede glave kada su ga napali u zatvoru.

Tom prilikom trojica srpskih zatvorenika su Mekginisu izbili pet zuba.

- Mislio je da može da bude velika faca u Srbiji, ali nije prošlo mnogo pre nego što se našao u ozbiljnom problemu. Napadnut je u više navrata, a posle jednog od incidenata dugo je bio u bolnici – rekao je neimenovani izvor.

Dablin Džimi je bio na čelu kriminalne organizacije nalik mafiji. Prilikom sakupljanja obaveštajnih podataka o ovom kriminalcu, belgijski policajci koji su istraživali prevaru ukradenih postrojenja vrednih 3,4 miliona evra, utvrdili su kako je Dablin Džimi bio šef "zločinačke organizacije koja se sastoji od deset osoba".

Policija je došla do zaključka da je ova kriminalna organizacija raspolagala „resursima“ da se uključi u širok spektar zločina, uključujući otmice, napade i krijumčarenje oružja širom Evrope.

- Siril Mekginis je vođa kriminalne organizacije koja je bila profesionalno organizovana i opremljena. On je bio taj koji je vukao konce i bio pravi mozak. Svaki od članova imao je svoju važnu ulogu u aktivnostima ove organizacije. U Belgiji je dobio sedmogodišnju kaznu – navodi se u dokumentima istrage.

Dodaje se da je Mekginis imao „veze širom sveta i redovno je putovao u Ukrajinu, Australiju i Daleki Istok“.

Policijski obaveštajni podaci ukazuju da je Siril Mekginis, takođe, centralna figura u velikoj krađi i izvozu poljoprivrednih mašina iz Velike Britanije i Irske i da je lično pomagao u finansiranju terorističkih organizacija, navodi San.Izvor: Novosti
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar