°C

Beograd

PRESUDA ZA B.P. IZ KALUĐERICE ZBOG NASILJA U PORODICI: Šest godina zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim ćerkama!

Sud je na šest godina zatvora osudio B. P. iz Kaluđerice i izrekao mu i meru obaveznog lečenja od alkoholizma zbog porodičnog nasilja, kao i zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim ćerkama.

NA predlog Drugog osnovnog tužilaštva u Beogradu, sud je na šest godina zatvora osudio B. P. iz Kaluđerice i izrekao mu i meru obaveznog lečenja od alkoholizma zbog porodičnog nasilja, kao i zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim ćerkama. Ova je najviša kazna dosad izrečena za krivično delo nasilje u porodici i zlostavljanje dece.

B. P. je osuđen jer je 1. jula 2011. tukao maloletne ćerke nogama i rukama, od kojih je jedna tom prilikom udarila glavom u ormar i zadobila povrede. Potom je od početka 2012. do 7. maja 2013. ćerkama često naređivao da idu u različite sobe kako ne bi znale šta se dešava, a zatim bi ih dodirivao po telu i po polnom organu.

Nakon ovih krivičnih dela B. P. nije bio dostupan državnim organima sve do 15. marta ove godine, kada je nasrnuo na bivšu suprugu i prekršio meru zabrane prilaska i komunikacije sa njom.

Tog dana je pijan došao do kuće čiji su suvlasnici on i bivša supruga i počeo da lupa na vrata, preteći da će da zapali kuću, nakon čega je isključio struju i vodu, i pokucao na prozor, a žena je pokušala da ga otera. Sledećeg jutra, B. P. je počeo benzinom da poliva prozor i da pali papiriće koje je bacao u tom pravcu, govoreći: "Izađite napolje, miševi, zapaliću vas!" Ubrzo nakon toga je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Nakon sprovedene istrage za novo počinjeno krivično delo, tužilaštvo je tražilo da se postupci spoje, što je i učinjeno i na kraju glavnog pretresa zatražilo da se B. P. osudi na jedinstvenu kaznu od šest godina zatvora za niz krivičnih dela.

Od početka ove godine, u Drugom osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da su izvršili nasilje u porodici pritvor je određen za 120 okrivljenih.

Od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, 1. juna 2017. godine, u okviru rada grupa za koordinaciju razamtrano je oko 12.000 prijavljenih slučajeva nasilja.
Novosti.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar