18°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

USVOJENE ŽALBE "VALJEVSKE GRUPE" Jeličić posle sečenja i kafane opet u kućnom pritvoru

Po odluci Apelacionog suda u Beogradu optuženi pripadnik "valjevske grupe" Zoran Jeličić (40) vraćen je u kućni pritvor sa obavezom da nosi elektronsku narukvicu za praćenje njegovog kretanja.

Naime, taj sud je usvojio žalbu Jeličićevog advokata i preinačio rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim mu je krajem novembra bio ponovo određen pritvor zbog kršenja mere zabrane napuštanja stana - što se smatra bekstvom.

MAJKA MONIKE KARIMANOVIĆ ZA HAPPY BSC: Uskoro nove analize, Monika je dobro!

Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor i odredio meru zarane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kucnhi pritvor uz nanogicu), jer smatra da okrivljeni nije prekršio meru zabrane koja mu je izrečena u martu 2019, precizirala je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Sud je zaključio da se Jeličić uredno odazivao svim pozivima suda te da je određivanje pritvora bilo neopravdano.

VUČIĆ PITAO BRNABIĆ Da li je živ ministar za zaštitu životne sredine? Ja ne znam gde je taj čovek (VIDEO)

Jeličić je u žižu javnosti je došao kada je u novembru u nastavku suđenja "valjevskoj grupi" teatralno pokušao da se navodno ubije u sudnici malim metalnim predmetom, posekavši se lakše po vratu.

Nakon kratkog lekarskog pregleda bio je pušten kući. Njega je sud pre ovog incidenata dva puta novčano kažnjavo, jer nije poštovao naređenje predsednika veća za održavanje reda na glavnom pretresu, a prethodno je bio više puta upozoren i opomenut.

ĐOKOVIĆ ODUŠEVIO SRPSKOG HARMONIKAŠA: Ovu pesmu je tražio na bis!

Suđenje "valjevskoj grupi" traje više od 11 godina, a od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina je odložena na zahtev odbrane.

Ovoj grupi suđenje je počelo u aprilu 2009. godine i od tada su promenjena tri sudska veća, a jedna prvostepena presuda bila je ukinuta odlukom Apelacionog suda koji je naložio ponavljanje suđenja.

LOLITA ZA JEDNU NOĆ ZARADILA 550 EVRA: A evo šta su radile Gospodarica i Robinja! (FOTO)

"Valjevska grupa" pohašena je 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza krivičnih dela, a prvostepeno suđenje je i dalje u toku. Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda i iznude novca.

20 GODINA OD UBISTVA ARKANA: Trojica osuđenih, jedan od njih mrtav, nalogodavac nepoznat!

Optuženi su Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković. Suđenje im se nastavlja danas pred Specijalnim sudom.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti