5°C

Beograd

Photo: tanjug

Izvor: Tanjug

PREDSEDNIK POSTAVIO PITANJE Kako je moguće da nema presude za Filipa Koraća? (VIDEO)

Neću odustati da pitam kako je moguće da ne postoji krivično delo za koje Filip Korać nije gonjen, a da nema nijedne presude, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ogorčen što, kako je objasnio, tužilaštvo i tužioci u takvim slučajevima "neće da poture svoja leđa" i izlože se riziku, već "gospodski" ne preuzmu svoju odgovornost, već je prebacuju njemu.

- Sve fina gospoda... a ti Vučić da rizikuješ svoju glavu i porodicu jer neće niko drugi to da kaže. Onda će neki da ispadnu fini na televiziji. Ali, potrebno je okriviti one koji se bore za narodne interese - rekao je Vučić i poručio da će istrajati u svojim pitanjima.

Predsednik je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što je, nakon njegovog ranijeg komentara o Koraću, Viši sud u Beorgadu saopštio da je bio dužan da povuče poternicu nakon odluke Višeg javnog tužilaštvu da obustavi istragu, jer nema dovoljno dokaza u vezi sa optužbom za ubistvo protuiv Koraća.

Vučić je istakao da ne želi da priča o tome da je kriv ovaj ili onaj sudija ili tužilac, ali da neće odustati da postavlja pomenuto pitanje, jer je, kako kaže, svima poznato da je reč o jednom od ljudi koji stoje iza prodaje narkotika i stradanja naše dece, mladih, od droge.

- Ko je moguće da za Koraća ne postoji presuda ne samo u poslednjih tri, četiri, pet, već i više godina? Kako je moguće da svi u državi znaju ko je navjeći distributer nakoritka i ko su ti koji orgnanizuju ubistva, a da nikada nema dovoljno dokaza i da niko neće da poturi svoja leđa i kaže - ajde da uradimo nešto dobro za nasu decu - poručio je Vučić.

Ističe da Korać truje decu po školama u Beogradu i celoj Srbiji. Vučić kaže da će zato svaki dan postavljati to pitanje, kao i za slučaj Jovanjica odnosno kako je moguće da nema presude za Koraća za koga kažu da je šef crnogorske mafije.

Dodaje da nema ništa protiv porekla Koraća, ali da ne može da truje decu i ubija ljude u Srbiji. Vučić kaže, takođe, da zna te stručnjake koji kažu da se meša u rad sudstva i da su to oni koji znaju jedino da dobijaju nalog iz ambasada i drže pridike.

- E, ti mi pridike neće držati - dodao je Vučić i poručio da ima dovoljno ponosa i obraza da takvima ne dozvoli da vladaju u Srbiji.

- Pa, zamislite da je neko od nas bio drogiran i napravio udes i pobegao, na šta bi to ličilo? Držali su nam pridike o slučaju Babić, a tamo niko nije pobegao i snosiće zakonske konsekvence, pretpostavljam dugoročne kazne zatvora. I takvi treba da upravljaju Srbijom zajedno sa Koraćem? - zapitao je Vučić, upitan za komentar povodom medijskih napisa da su kod Sergeja Trifunovića, posle saobraćajnog udesa pre dve večeri, pronađeni tragovi kokaina.

Vučić je rekao da to ne želi ni da komentariše.

- Ako je VMA to potvrdio, onda nemam nikakve sumnje, ali ne znam koga bi to naročito iznenadilo, ni sta je tu novost i sta je čudno. Ne želim o tome da govorim - rekao je Vučić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti