19°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Telegraf.rs

USPON NARKO-KLANA MILOJEVIĆA UZ POMOĆ NEONACISTA! Hvalio se da je Srbin kako bi se bolje kotirao među kriminalcima!

"United tribuns" organizovana grupa bajkera, čiji je vođa Stefan Milojević, bratanac doskorašnjeg trenera FK Crvena zvezda Vladana Milojevića, uhapšen pre dva dana, koristila je lažne značke pripadnika Nacionalne policije, Civilne garde i lokalne policije u Palma de Majorki da bi oduzimala robu suprotstavljenim narko-klanovima i potom je "rasturala" po lokalnim bordelima na Majorki.

Tokom spektakularne racije koja se desila u četvrtak, stotine pripadnika Nacionalne policije uz podršku kolega sa Balearskih ostrva, Evropola i kolega iz Nemačke, uhapšeno je 16 osoba u vezi sa ovom bajkerskom bandom. Zamenik vođe je uhapšen u Barseloni. Policija je zaplenila i 70.000 evra u kešu, kilogram kokaina, a pronađene su i dve plantaže marihuane, kao i 2,5 litara ketamina i pilule ekstazija. Sve ove supstance su pronađene u laboratoriji koju su skrivali pod maskom firme za obezbeđenje. Stefan Milojević, sin poznatog fudbalera Majorke iz devedesetih, bio je, pišu španski mediji, nesumnjivi vođa ovog narko-klana. Njegova korpulentna pojava i znanje borilačkih veština doveli su do toga da postane šef organizacije sa veoma definisanom hijerarhijskom strukturom.

On je takođe isticao svoje srpsko poreklo da bi došao do jednog od osnivača "United tribuns" u Španiji, navode španski mediji.

Ova kriminalna organizacija je inače održavala bliske veze sa neonacističkim organizacijama i ekstremnim desničarskim, kao i najokorelijim navijačima Majorke. Zapravo je bilo uobičajeno videti na stadionu Son Moa lidera bajkerske bande odmah pored najradikalnijih navijača kluba. Bliski su bili i sa nemačkim huliganima sa Majorke, a navijači su cesto korišceni za rasturanje droge.

Među zaplenjenim stvarima bili su predmeti sa nacističkim porukama. Simbologija Odina, vrhovnog Boga u nordijskoj mitologiji, koju su koristile ekstremno desne grupe i majice sa natpisom "Krv i čast".

Za samo dve godine postojanja zauzeli su visoko mesto među najnasilnijim evropskim bandama. Njihove kriminalne aktivnosti su bile veoma razuđene, od nasilnih pljački do upada u noćne klubove zbog preuzimanja obezbeđenja.

Tokom racije policija je pronašla i arsenal oružja, među kojima i karabine i razne vrste municije. Ogranak bande sa Majorke je sve uticajniji u celoj Španiji. Dokaz je i što je od 16 privedenih, 15 njih bilo sa Majorke. Ogranke imaju i u Barseloni, Madridu, Tenerifama, Ðironi, Valensiji.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti