0°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

OSUĐEN ŠARIĆEV EKS ZET Osam godina za drogu, oružje i falsifikate

Apelacioni sud u Beogradu pravosanžno je osudio na osam godina zatvora Jovicu Zindovića iz Pljevalja zbog nedozvoljenog držanja aresenala oružja, trgovinu narkoticima i falsifikovanje isprave.

Zindović je, prema pisanju medija, bivši zet Darka Šarića, optužog za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, a Crna Gora je za njim raspisala Interpolovu poternicu jer je 2015. godine pobegao sa izdržavanja kazne zatvora od 15 godina na koju je osuđen zbog ubistva.

Međutim do izručenja će verovatno doći tek pošto odsluži ove kazne na koju je zbog pomenutih krivičnih dela osuđen u Srbiji.

Godinu dana nakon bega iz Crne Gore, uhapšen je u Beogradu, a u stanu koji je iznajmljivao pronađen je arsenal oružja i droga, kao i falsifikovani lični dokumenti.

U ovom slučaju je na godinu i po dana osuđen Vojislav Marsenović jer je pokušao da slaže policajca o Zindovićevom identitetu iako je znao da je on pod poternicom, pa je tako izvršio krivično delo "pomoć izvršiocu nakon izvršenog krivičnog dela".

Zindoviću je odlukom Apelacionog suda takođe potvrđena mera bezbednosti oduzimanja predmeta: 589,54 grama kokaina sa levamisolom, vagice za precizno merenje, automatske puške, automata, metaka, prigušivaca, pištolja, revolvera, kao i pet pancira i pribor za čišćenje oružja

Oduzeta mu je i imovinska korist pribavljena krivičnim delom od 81.800 evra.

Zindović je uhapšen 2016. sa lažnim javnim ispravama, koje je prilikom legitimisanja upotrebio kao prave - švajcarskom vozackom dozvolom i licnom kartom, kao crnogorskom vozačkom dozvolom i crnogorskom ličnom kartom.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti