15°C

Beograd

Photo: Twitter/burek_S_mesom

Izvor: Kurir.rs

UŽAS U ŠAPCU: Otkopali pola svežeg groba, sin i rodbina zaplakali od žalosti!

Da lopovima ni grobovi više nisu svetinja uverili su se meštani sela Culjković kod Šapca. Kada je u nedelju, prvi put posle sahrane kako je običaj u ovom kraju, došao da obiđe grob pokojne majke Dobrinke, njen sin Mile Canković (56) i još desetak rođaka su na glas zaplakali od žalosti i prizora koji su zatekli.

OVO JE MLADIĆ KOJI JE PREMINUO POSLE PUCNJAVE U NOVOM PAZARU: Imao je 23 godine! (FOTO)

- Grob je bio otkopan otprilike od sredine prema krstu. Zjapila je rupa, duboka taman do sanduka. Svi smo bili šokirani jer nismo znali šta se ustvari desilo i kada, pošto je obićaj u selu da se prvih nedelju dana posle sahrane ne izlazi na groblje. Pozvali smo policiju i patrola je stigla posle pola sata. Samo su slikali i otišli - prica sin Mile.

Porodica i rođaci su očajni. Ne znaju ništa više osim da je grob oskrnavljen i u glavama im se vrzmaju svakakve sumnje: da li su lopovi samo pokušali da iskopaju sanduk ili su, možda, već obavili posao pa nisu stigli da grob zatrpaju.

SRPSKO TUŽILAŠTVO ISPITUJE POZADINU HAPŠENJA Istraga o trovanju vođe "škaljaraca"

Mile Canković kaže kako mu nije jasno zašto policajci, kada su vec bili na uviđaju, nisu uzeli otiske i pokušali da pronađu lopove. Razočarao se i kada je otišao u Tužilaštvo gde je nameravao da podnese prijavu i zatraži eshumaciju.

- Dobio sam formular da podnesem prijavu. Protiv koga? Zar još i to treba da platim iz svog džepa? Smatrao sam da treba da se obavi eshumacija i tako utvrdi da li je telo moje majke još u grobu. Ni to ne može, kao da sam sahranio marvinku, a ne majku - ljutit je sin Mile.

Ožalošceni sin i rodbina samo nagađaju zašto su lopovi oskrnavili večnu kucu pokojne Dobrinke. Po njihovoj priči, nije bilo nikakvog razloga ako su lopovi nameravali da se domognu nekih vrednih predmeta. Starica je, naime, živela skromno i umrla je u dubokoj starosti. U selu njenu familiju svi poznaju, cene i poštuju i niko odavde ne bi porodici naneo još veću bol kopajući po grobu.

U Culjkoviću, gde stariji meštani ne pamte ništa slicno, sumnjaju da su lopovi sa ašovima i lopatama došli iz nekog drugog sela i da su, ustvari, želeli da opljačkaju grob druge starice koja je sahranjena nedelju dana posle Dobrinke.

- Jedino ta priča ima smisla jer je ta baka bila devizna penzionerka i možda su lopovi verovali da je rodbina u grob stavila i njen nakit. Ali, ta baka je sahranjena na sasvim suprotnoj strani groblja - kažu meštani Culjkovića.

Dodaju kako je moguce da su lopovi, ukoliko su "operisali" u noći između subote i nedelje, zalutali na groblju zbog guste magle i poceli da kopali pogrešnu humku.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti