-4°C

Beograd

Photo: mup

Izvor: kurir/happzBSC

OVO JE UPUCANI NAVIJAČ Druga sačekuša, robija i podeblji dosije

Nenad Alajbegović (39) koji je večeras ranjen na Novom Beogradu, već je bio na meti napadača prošle godine. On je u junu upucan u stomak i sa teškim povredama prebačen u bolnicu, ali nije hteo da otkrije ko ga je upucao nasred ulice i zašto.

Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" ima podebeli policijski dosije sa više od 60 krivičnih prijava za najteža dela. Moguće je da jemotiv napada obračun navijačkih grupa, ali je verovatnije da je upucan zbog nekih neraščišćenih kriminalnih poslova.

Moguće je da je u pitanju obračun navijačkih grupa, ali je verovatnije da je upucan zbog nekih neraščišćenih kriminalnih poslova - navodi naš izvor. Alajbegović je dobro poznat policiji, a prema podacima iz policijske evidencije, prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran. Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.


Sestra od tetke mu ubila brata

Dejan Alajbegović (30), Nenadov brat, ubijen je 29. aprila 2004. godine u kafiću na terasi bioskopa "Fontana" na Novom Beogradu. Dejana je ubila Aleksandra Vučetić, zvana Duda, sestra od tetke braće Alajbegović. Duda je posle zločina pobegla, ali je ubrzo uhapšena zbog Dejanovog ubistva i osuđena na osam godina zatvora. Kaznu je nedavno odslužila. Inače, tokom suđenja, ona se branila tvrdnjom da je Dejan maltretirao njenu majku i da je to razlog što je pucala u njega iz pištolja. Dejan je pre toga dva puta bio u zatvoru, zbog iznude i tuče.


Nakon izlaska iz "Sivog doma", kako popularno zovu ovaj maloletnički zatvor, Alibeg je nastavio po starom. Više puta je privođen, a 2009. godine je sumnjičen i za ubistvo u Zemunu, ali u sudu u petak nisu mogli da nam potvrde da li je zbog toga i procesuiran i osuđen.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu - zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

Nakon što je odslužio te kratkotrajne kazne, za Nenada se čulo 2015. godine, kada je uhapšen u Banjaluci, gde se skrivao jer ga je beogradska policija tražila zbog razbojništva. Prilikom hapšenja u Republici Srpskoj u stanu koji je koristio policija je pronašla više od 800 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Iz suda, do zaključenja ovog broja, nismo uspeli da saznamo koliko je procesa u toku protiv Alajbegovića i da li je za njim bila raspisana potraga. 

Nenad je, inače pripadnik i jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz". Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su "obični" navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

I Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, ali on je ubijen još pre 15 godina.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti