9°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

ODLOŽENO 22. PUT Šariću još nema procesa za pranje para

Izlaganje završnih reči na suđenju Darku Šariću i grupi njegovih saradnika optuženih za pranje 22 miliona evra u Srbiji, danas je ponovo odloženo zbog izostanka Šarićevog branioca, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Šarićev branilac Oliver Dojčinović nije došao u sud iz zdravstvenih razloga, pa je suđenje odnosno izlaganje završnih reči, predsednik veća zakazao za 18, 19, 20. i 21. februar u 9.30 časova, saopšteno je iz suda.

PROGNOZA ZA NAREDNU NEDELJU: Neočekivani obrt sredinom nedelje!

U saopštenju Višeg suda navodi se da je od početka ovog postupka bilo zakazano je 140, a održano 118 pretresa, pri čemu nijedan glavni pretres u postupku nije odložen iz razloga koji bi bili na strani suda ili tužilaštva već isključivo zbog izostanaka okrivljenih ili njihovih branilaca.

EKSKLUZIVNO! UZMEMIRAVAJUĆI VIDEO! Ovako je pao i eksplodirao helikopter Kobija Brajanta (VIDEO)

Danas je pretres odložen po 22. put.

Šarić je 12. septembra 2019. godine, za kada je prvobitno bilo zakazano iznošenje završnih reči, opozvao punomoćje svim svojim izabranim braniocima, pa mu je za branioca po službenoj dužnosti putem kol centra Advokatske komore Beograd dodeljen advokat Oliver Dojcinović. On je zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina Šarić je u decembru 2018. osuđen na 15 godina zatvora, a sada je u toku drugostepeni postupak po žalbama tužilaštva i odbrane.

KOBI I ĐIJANA Devojčica koja je u stopu pratila pratila oca (GALERIJA, VIDEO)

Pored Šarića, za pranje para u Srbiji ubacivanjem "prljavog novca" u legalne tokove optuženo je još 16 osoba.

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali "oprali" oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali.

KOBIJEVO OPROŠTAJNO PISMO: Moje telo zna da je vreme za oproštaj (VIDEO)

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike prebacivan je u Srbiju preko ofšor kompanija i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.

Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Novac je između ostalog ulagan i u novosadski "Putnik", "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice, "Palić" iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru

Optuženi se međutim brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali i da je reč o legalno zarađenom novcu.

STIŽU KINEZI IZ VUHUANA Turisti iz zaraženog područja danas u Beogradu

Pored Šarića u ovom slučaju optužrni su Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Goran Vučković, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović i Marko Dabović.

Šarić se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti