23°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: alo

ROGANOVIĆ JE ŽRTVA KRVNE OSVETE: Kriminalne grupe stale na noge

Roganovićev ubica je posle zločina pobegao na motoru, koji je kasnije nađen na jednom brdu u blizini Herceg Novog. Mediji u Crnoj Gori pišu da je u Roganovića egzekutor ispalio devet metaka kalibra devet milimetara, kao i da je ubica očito dobro poznavao navike žrtve.

JOKSIMOVIĆ: Brisel odlična prilika da Vučić ponovi stavove Srbije

Za razliku od većine muških članova najbliže porodice, Šćepana Roganovića bezbednosne službe nisu tretirale kao člana organizovane kriminalne grupe, ali nisu ni isključile mogućnost da je na neki način bio uključen u njihovo delovanje, navode mediji u Podgorici. Upravo to što nije bio evidentiran kao neko na položaju u klanu i što je svojevremeno privođen “samo” zbog zelenašenja, a ni te optužbe nisu dokazane, policija ne odbacuje mogućnost da je ubijen iz osvete i kavačkom klanu, ali i porodici Roganović, kao i da ga je života koštalo upravo učešće njegove braće u kriminalnim poslovima.

Iz tog razloga ispituje se da li je ova likvidacija posledica ubistva Veselina Vukotića, u koga je 20. aprila prošle godine u kotorskom naselju Dobrota pucala nepoznata osoba i pobegla. U to vreme Veselinov sin Jovan Vukotić bio je u beogradskom zatvoru zbog falsifikovanja isprava, dok je drugi sin Igor u bekstvu posle optužbi da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistva. Jovan Vukotić izručen je Crnoj Gori prošle subote, a crnogorski istražitelji ga sumnjiče za pokušaj ubistva dvojice Kotorana bliskih “kavčanima”.

JEZIVI DETALJI UŽASA IZ ZAGREBA: Devojka čije je telo pronađeno umotano u tepih bila je MALOLETNA

Šćepan Roganović bio je stariji sin Nika Roganovića, ubijenog krajem jula 2017. u Herceg Novom, i brat Duška Roganovića, koji je ostao bez nogu u eksploziji automobila tri meseca ranije. Vladimir Roganović, Šćepanov brat od strica, ubijen je u decembru 2018. u Beču, samo dve nedelje posle izlaska iz zatvora

Krstović ranjen sa 20 hitaca

Podgoričanin Igor Krstović (35), koji je 28. januara teško ranjen u pucnjavi u Zeti, prebačen je na lečenje u Hanover, a kako pišu nemački mediji, obezbeđuje ga veliki broj specijalaca, koji naoružani automatskim puškama patroliraju hodnicima intenzivne nege. Prema navodima nemačkih medija, policija je raspoređena oko Medicinskog fakulteta i proveravaju svakog ko želi da uđe i tako zaštiti Podgoričanina od mogućeg napada. U Krstovića, navodno povezanog sa “škaljarcima”, nepoznati egzekutor ispalio je više od 20 hitaca. Desetak dana posle tog pokušaja ubistva, u Beogradu su uhapšeni Podgoričani Nemanja M. (35), Miljan M. (27) i Bojan A. (35) i Siniša K. (42) iz Banjaluke. Ispituje se da li su u prestonicu Srbije došli da bi se osvetili za ranjavanje Krstovića ili za likvidacije Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, 19. januara.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar