-2°C

Beograd

Photo: printscreen

Izvor: Telegraf.rs

PREMINULA DEVOJČICA ZBOG KOJE SMO SE UJEDINILI: Ovako ćemo pamtiti Nikolinu koja je izgubila bitku za život

Devojčica je bolovala od akutne limfoblastne leukemije.

Uvek kada pišemo i čitamo o oboleloj deci, koja vode ratove sa opakim bolestima, pomislimo kako je dobro što posle saznanja da je prikupljen novac za lečenje, nema vesti o toj deci. Jer to znači da su tu, sa nama, bore se i dalje, nastavljaju svim snagama napred. Dok mi živimo naše živote uobičajenim tokom, oni su negde u nekoj bolnici i svakodnevno se bore da ih život ne porazi.

Kasno sinoć, pojavilo se ime petogodišnje devojčice Nikoline Gutić iz Platičeva. Teško je i napisati da je dete izgubilo bitku sa bolešću, kamoli prevaliti preko usta.

RAMADANI POD ISTRAGOM Menadžer većine srpskih reprezentativaca sumnjiv za pranje novca

Sigurno ste viđali njene fotografije u narodnoj nošnji, sa dugom kosicom skupljenom u punđu i crvenim cvetom u kosi. A potom slike gde je bez kose, jer je lečenje od leukemije uzimalo svoj danak. Fotografija koja je objavljena u Fejsbuk grupi Srcem za Nikolinu govori više od reči.

Uslikana je u svom dvorištu, u svetlo roze haljinici i baletankama. Maše. Iza nje se vidi njen "četvorotoškaš", u roze boji. Okolo je cveće. Olujno nebo kao da nagoveštava ono što mora da se desi. I otvorena kapija - kao da poručuje, ja sad moram da idem.

Hajde takvu da je upamtimo. Veselu, kao da nas teši i govori da će sve biti u redu, jer je sada ništa više ne boli. Igraću se po ceo dan i zaradiću nove modrice. Trčaću koliko me noge nose i padaću, verovatno, ali to me neće boleti.

SRAMOTA ME JE, UBIO JE ŽENU KOJA GA JE RODILA: Otac mladića osumnjičenog da je tukao majku do smrti

Nikolini je prvi put dijagnostifikovana akutno - limfoblastna leukemija u junu 2016. godine. Nakon duge i teške borbe u novosadskoj bolnici, posle dve i po godine Nikolina se izlečila i počela normalno da živi.

Ali, na žalost, samo godinu dana kasnije, u oktobru 2019. godine, njoj se teška i podmukla bolest vratila.

VUČIĆ NEDVOSMISLENO: Pancir je možda skup, ali je vredan! Srbija je sada mnogo jača!

Devojčica je trebalo krajem januara da krene u Italiju, na lečenje, ali je dobila temperaturu i rezultati su joj se pogoršali, pa je morala da se vrati u bolnicu. Dobila je upalu pluća, krvni pritisak joj je bio jako visok i nikako se nije smanjivao, dobijala je pet različitih antibiotika, koji nisu doneli poboljšanje. Uveden joj je novi lek za podizanje imuniteta. Doktori su govorili da nije bila u stanju da putuje, da može da predstavlja rizik.

TRAGIČAN KRAJ POSLE TRI NEDELJE Dragan se obesio zbog duga zelenašima

Nikolina je jako loše sve podnosila, vene su joj pucale, povraćala je i bila nervozna.

Tokom lečenja imala je i drugara koji je prolazio kroz iste muke kao i ona, šestogodišnjeg Kostu Petkovića iz Veternika.

Roditelji bebe Tise Sredojev iz Kikinde su, pošto je njihova ćerkica preminula od tumora na mozgu, novac prikupljen za njeno lečenje, između ostalog, uplatili i za Nikolinino lečenje.

Komentari korisnika (1)

Sapcanin

sta reci nego boze zasto


Ostavite komentar

Povezane vesti