7°C

Beograd

Photo: pinterest/printscreen

Izvor: Alo.rs

U ITALIJI SPREČENA OTMICA JOVANA (8) IZ BEOGRADA: Glavni akter američki marinac, majka očajna!

Američki marinac Dejmon Vord Šuler pokušao tajno da prebaci sina Jovana u Ameriku bez saglasnosti majke Marine Gajić. Sud u Vićenci odlučuje o starateljstvu nad mališanom

Italijanska policija sprečila je pokušaj otmice dečaka Jovana (8) iz Beograda, koga je otac, američki marinac, pokušao tajno da prebaci u Ameriku bez saglasnosti majke Marine Gajić.

- Incident se dogodio pretprošle subote na aerodromu "Marko Polo" kod Venecije, kada je Dejmon Vord Šuler pokušao na prevaru i bez mog znanja da našeg osmogodišnjeg sina iz Italije prebaci u SAD. Samo zahvaljujući italijanskom sudu i policiji to nije uspeo da uradi - kaže Marina Gajić, koja je pred italijanskim pravosuđem pokrenula postupak za dobijanje starateljstva.

HOROSKOP ZA DANAS: Evo šta vam zvezde predviđaju!

Ona dodaje da i dalje strepi, jer je pitanje trenutka kad će njen još zakoniti muž smisliti novu podlost i na prevaru odvesti dete u Ameriku.

- To bi mi bila ogromna poteškoća u ovoj lavovskoj borbi da vratim dete u Srbiju - apeluje Marina.

Kako se pisalo, Marini Gajić Šuler (41) američki marinac Dejmon Vord Šuler (47) u avgustu prošle godine iz porodičnog doma u Šapcu oteo je njihovog sina Jovana (8) i odveo ga u Italiju. Dete od tada živi sa ocem i maćehom u NATO bazi "Karlo Ederli" u Vićenci. Sve do prošlog četvrtka, kada je sud u Vićenci naredio Dejmonu Vordu Šuleru da hitno omogući Marini susret sa sinom, otac Jovanu nije davao da vidi majku

Ambasada odbila da se uključi u slučaj

Marinin advokat u Srbiji Ivan Čudomirović rekao je ranije za Informer da je Ambasada SAD u Beogradu odbila da se uključi u ovaj slučaj.

Američki marinac Dejmon Vord Šuler pokušao tajno da prebaci sina Jovana u Ameriku bez saglasnosti majke Marine Gajić. Sud u Vićenci odlučuje o starateljstvu nad mališanom

Italijanska policija sprečila je pokušaj otmice dečaka Jovana (8) iz Beograda, koga je otac, američki marinac, pokušao tajno da prebaci u Ameriku bez saglasnosti majke Marine Gajić.

MINISTAR FINANSIJA OBJAVIO: Stigao nalog od Vučića - Modifikuje se "švajcarska formula", penzije se povećavaju!

- Incident se dogodio pretprošle subote na aerodromu "Marko Polo" kod Venecije, kada je Dejmon Vord Šuler pokušao na prevaru i bez mog znanja da našeg osmogodišnjeg sina iz Italije prebaci u SAD. Samo zahvaljujući italijanskom sudu i policiji to nije uspeo da uradi - kaže za Informer Marina Gajić, koja je pred italijanskim pravosuđem pokrenula postupak za dobijanje starateljstva.

ISPOVEST MAJKE DRAŽENA PETROVIĆA: Kad gledam Novaka, vidim mog sina!

Ona dodaje da i dalje strepi, jer je pitanje trenutka kad će njen još zakoniti muž smisliti novu podlost i na prevaru odvesti dete u Ameriku.

Marinin advokat u Srbiji Ivan Čudomirović rekao je ranije da je Ambasada SAD u Beogradu odbila da se uključi u ovaj slučaj.

Porodična tragedija Miloša Teodosića: Kapitenu srpske reprezentacije preminuo otac

- Kako su Marina i mali Jovan američki državljani, pokušao sam da alarmiram i američku ambasadu. Međutim, čim su čuli da je i Marinin muž Amerikanac, rekli su da neće da se mešaju u bračni sukob dva Amerikanca i da je to posao za pravosuđe i socijalne službe. Otvoreno su rekli da bi, da je u pitanju bračni sukob njihovog državljanina sa tuđim državljaninom, pružili pomoć svom državljaninu, ali u ovom slučaju neće da se mešaju - rekao je Čudomirović.

- Rešena sam da se bez deteta ne vraćam kući. Angažovala sam drugog advokata, prvi je zbog pretnji mog supruga odustao, stavila sam na kocku sve i krenula od vrata do vrata svih relevantnih institucija ne samo u Vićenci nego i u celoj Italiji. Iako su mi u novembru, kada sam takođe bila u Italiji, svi rekli da mi ne mogu pomoći jer je moj suprug, kao pripadnik NATO, izuzet od bilo kakvog zakona, sada se ispostavilo da i "iznad popa ima pop" - priča Marina.

Videla sina nakratko

Ona napominje da je za kratko vreme već uspela da izdejstvuje zabranu da otac odvede dete u Ameriku, ali i da joj pred sudom u Vićenci sledi borba za starateljstvo nad detetom.

- Sud u Vićenci je, posle grčevite borbe mog advokata, ovog puta zabranio mom zakonitom suprugu da vodi Jovana u Ameriku, što je on tražio. Prošle nedelje smo imali prvi susret pred sudom kako bi mi se omogućilo da viđam dete. Suprug je dobio naređenje da Jovanu istog popodneva organizuje susret sa mnom. Naravno da ga je doveo, tri sata sam provela sa detetom, ali nije me ostavljao nasamo s njim. Nisam mogla sa detetom ni da porazgovaram, ali smo oboje bili srećni što se vidimo. Naredno ročište nam je sredinom marta - kaže Marina.

UŽAS NA MALTI: Srbin optužen da je seksualno uznemiravao četri devojčice! (FOTO)

Podsetimo, Marina je Jovana dobila u deset godina dugom braku sa Dejmonom Vordom Šulerom. Pre dve godine brak im je upao u krizu. Kada je letos sa detetom došla u posetu majci u Šapcu, Marina se tokom jednog telefonskog razgovora posvađala sa suprugom. On se već sutradan pojavio u domu njene majke, Marinu je zverski pretukao i pod prinudom joj je oteo malog Jovana, kao i njegov američki pasoš.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti