11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Telegraf.rs

SVET U STRAHU! Devojčica (4) zaražena korona virusom u Italiji: Raste broj obolelih, Srbija na oprezu!

* Najmanje 11 osoba umrlo u Italiji od posledica virusa * Korona virus stigao u Hrvatsku * Sve više obolelih širom Evrope * Prvi slučaj i u Švajcarskoj

PEVAČICA SAZNALA DA IMA NEIZLEČIVU BOLEST: Već tri godine ima hašimoto tireoiditis!

Činjenice:

Novi slučajevi korona virusa vrtoglavo se šire celim svetom. Zasad je potvrđena smrt 2.708 ljudi, a broj zaraženih je prešao 80.000. Srećom, ima i onih koji su preboleli virus, a njihov broj je 27.879. Prema najnovijim informacijama, zaraženo je i prvo dete.

Juče je prvi slučaj zaraze potvrđen u susednoj Hrvatskoj. Reč je o mladiću koji je boravio u Italiji koja se smatra trenutno najvećim žarištem u Evropi. U Italiji je zaraženo više od 320 osoba, a, umrlo je njih 11, uglavnom starijih ljudi.

UŽAS! Naoružani napadači ubili kapetana naftnog tankera!

U Šapcu su obavljena testiranja zbog pacijenta koji se nedavno vratio iz Italije, ali se ispostavilo da su nalazi negativni.

Evropska unija je odlučila da neće zatvarati granice.

DAČIĆ U TRODNEVNOJ POSETI KINI: Puna podrška naporima Kine u cilju suzbijanja daljeg širenja virusa COVID-19...!

Fizički, novi virus još nije potvrđen u Srbiji, iako je u nekoliko navrata zavladala panika. Čim je zaraza krenula da se širi Kinom, naše Ministarstvo zdravlja je polovinom januara aktiviralo broj telefona 064 8945 235 na koji mogu da se jave svi putnici koji su bili u zaraženim područjima, a koji imaju simptome koji podsećaju na novu bolest. 

Iz časa u čas:

8:05 Kako javljaju jutros italijanski mediji, korona virusom zaraženo je prvo dete. Radi se o devojčici staroj 4 godine iz mesta Kastiljone de Ada u Lombardiji. Ovo mesto se nalazi u crvenoj zoni. Pretpostavlja se da je devojčica virus pokupila u bolnici u Kodonju kada je tamo bio hospitalizovan prvi poznati zaraženi u Italiji. Devojčica ima blage simptome gripe.

OPASNI VIRUS DOŠAO I DO GRANICA NAŠE ZEMLJE! Lončar: Realno je da korona stigne i u Srbiju!

07:52 Još jedan hotel u Evropi od danas je u karantinu zbog pojave koronavirusa. Radi se o "Grand hotel Evropa" u austrijskom gradu Insbruk, gde je recepcioner, inače državljanin Italije, oboleo od koronavirusa, prenosi Rojters.

Početkom nedelje hotel na Kanarskom ostrvima je stavljen u karantin jer su gosti hotela, bračni par, pozitivni na taj virus. U Insbruku su inače zabeležene prve dve osobe u Austriji pozitivne na koronavirus.

SVE SE POVLAČI SA TRŽIŠTA: Zabranjuje se uvoz i prodaja određenog voća!

Dalje, po broju obolelih slede Južna Koreja (977 obolelih, 11 mrtvih), na kruzeru "Diamond princess" zarazilo se 691 osoba i one će uglavnom da budu lečene u Japanu. Potom slede Italija (323 obolelih, 11 mrtvih), Japan (161 obolelih, 1 mrtav), Iran (95 obolelih, 16 mrtvih).

LETO ĆE GA UBITI! TOPLO VREME ĆE DOKRAJČITI KORONAVIRUS!

Singapur (91 obolelih), Hongkong (85 obolelih, 2 mrtva), SAD (57 obolelih), Tajland (37 obolelih), Tajvan (31 obolelo, 1 mrtav), Bahrein (23 obolelih), Australija (22 obolelih), Malezija (22 obolelih), Nemačka (17 obolelih), Vijetnam (16 obolelih), Francuska (14 obolelih, 1 mrtav), Velika Britanija (13 obolelih), Ujedinjeni Arapski Emirati (13 obolelih), Kanada (11 obolelih), Makao (10 obolelih), Kuvajt (9 obolelih), Španija (6 obolelih), Irak (5 obolelih), Oman (4 obolelih), Filipini (3 obolelih, 1 mrtav), Indija (3 obolelih), Austrija (2 obolelih), Izrael (2 obolelih), Rusija (2 obolelih), Avganistan (1 oboleo), Alžir (1 oboleo), Belgija (1 oboleo), Kambodža (1 oboleo), Hrvatska (1 oboleo), Egipat (1 oboleo), Finska (1 oboleo).

ZARAZA NE JENJAVA! Na kruzeru RASTE BROJ INFICIRANIH: Ovo je prvi Srbin zaražen koronavirusom!

Po jedan slučaj zaraze zabeležen je i u Libanu, Nepalu, Šri Lanki, Švedskoj i Švajcarskoj.

Da podsetimo, resorno ministarstvo naložilo je da se studijska putovanja i ekskurzije u Italiju odlože do stabilizacije zdravstvene situacije u toj zemlji.

Istovremeno, iz Ministarstva spoljnih poslova data je preporuka građanima Srbije da ne putuju u regije koje je Vlada Italije označila kao kritične.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti