Izvor: Tanjug
23.05.2020 u 08:03
0

CARINA IMALA DOBAR „ULOV“ NA GRANICI SA CRNOM GOROM!

Carinici Republike Srbije su na graničnom prelazu prema crnoj Gori imali dobar „ulov“.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

SESTRE SA INFEKTIVNE, SRPSKE HEROINE Kinezi snimili dokumentarac o našoj borbi sa koronom! (VIDEO, GALERIJA)

EKSKLUZIVNO! NAJBOLJI SRPSKI TRAVAR SA TARE: Ovo je vekovni recept za polipe! (VIDEO)

RUSIJA: Primenjivaćemo sporazum o OTVORENOM NEBU

SZO SAOPŠTILA: Amerika novo žarište korone!

ALBANIJA ŠALJE VOJSKU NA KOSOVO

 Carinici su u petak na graničnom prelazu Špiljani, prema Crnoj Gori, zaplenili 562.805 evra, saopštila je Uprava carine.

Kako je saopštila Carina Srbije, prekršaj je otkriven na ulazu u Republiku Srbiju iz pravca Crne Gore u automobilu kojim je upravljao turski državljanin, a koji je u susretu sa carinicima prijavio da kod sebe ima svega 8.000 evra.

Ubrzo je, međutim, otkriveno da su gotovo sve šupljine automobila ispunjene neprijavljenim novcem, dodaje se u saopštenju.

Carinici su pokušaj krijumčarenja sprečili u saradnji sa policijom, a prekršaj je otkriven nakon što je u prepodnevnim časovima na red za redovnu kontrolu pristigao luksuzni mercedes turskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji turski državlanin, navodi se u saopštenju.

On je putovao sam i navodno se iz Crne Gore uputio prema Turskoj.

Na ulazu u Srbiju carinskim službenicima je prijavio da kod sebe ima osam hiljada evra, što ne prelazi limit koji građani mogu bez prijavljivanja da prenose preko granice.

Međutim, bez obzira na to što je kod sebe imao dozvoljeni iznos deviza, iskusni carinici su se odlučili za detaljnu kontrolu.

Ubrzo su se njihove sumnje pokazale kao opravdane, jer nije postojala ni jedna šupljina u vozilu koja nije bila ispunjena neprijavljenim devizama.

OVO MORATE ZNATI

HOROR! MLADIĆA SUROVO MUČILI: Skinuli ga golog, overili pa zakopali leš

SADA JE SVE JASNO! Bil Gejts PATENTIRAO KORONU JOŠ 2018!

ISPOVEST ČIPOVANOG MLADIĆA IZ MALMEA: Prihvatite istinu, nećete im pobeći, ali… (VIDEO)

OVO NEĆE PROĆI! SPREMAJU NAPAD NA SRBE! Provaljen PODLI PLAN Prištine i Podgorice

KRISTIJAN UDARIO NA MARIĆA Ovo je žestoki momak poručio legendi novinarstva (VIDEO)

Utvrđeno je da je reč o sumi od čak 562.805 evra, uglavnom u manjim apoenima od 50, 20 i 10 evra.

Sve novčanice su bile uredno složene i zapakovane u velike koverte koje su potom slagane ispod tapacirunga u podu, stranicama vozila, rezervnom točku, kao i ispod sedišta.

Deo novca je otkriven i u pregradi za dokumenta ispred suvozačevog sedišta, kao i u ličnom prtljagu putnika.

Na pitanje carinika kuda se uputio sa tolikim neprijavljenim novcem, putnik je odgovorio ćutanjem.

O ovom nesvakidašnjem deviznom prekršaju odmah su obavešteni policija i tužilaštvo, pa je nakon odluke javnog tužioca naloženo da vozač bude uhapšen, a otkriveni novac i vozilo predati su u dalju nadležnost UBPOK-a radi sprovođenja krivičnog postupka.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter