29°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Alo.rs

ZASTRAŠUJUĆI DETALJI SMRTI DEČAKA U PANČEVU: Spržila ga struja od 25.000 volti!

"Sedela sam u dvorištu kada sam čula jak prasak, poput udara groma", priča vidno potresena komšinica

Leon A. (12) iz Pančeva poginuo je preksinoć kada ga je na krovu teretnog vagona na Železničkoj stanici Pančevo Varoš udarila struja od 25.000 volti! Dečak se oko 18 sati popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku kako bi ga drug slikao, ali je tada ušao u zonu opasnosti. Dok se uspravljao, ubila ga je struja iz kontaktne mreže.

Kako saznajemo, Leon je sa vršnjakom krenuo je ka sportskom centru kako bi se igrali. Bili su na biciklima, ali su umesto da idu pasarelom iz nekog razloga došli do Železničke stanice, na kojoj su stajali brojni vagoni. Prema priči meštana, tada su se dečaci i tu malo igrali, pa je navodno Leon zamolio druga da ga slika. Bicikle su naslonili na vagon, a onda se Leon popeo uz merdevine i stao na krov vagona i tada je došlo do tragedije.

OVO MORATE PROČITATI

VREMENSKA PROGNOZA ZA 26.MAJ: Umereno oblačno, mestimično sa kišom i vetrom!

AUTO-MOTO SAVEZ SRBIJE: Pljuskovi smanjuju vidljivost

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, to je BIOLOŠKO ORUŽJE!

- Sedela sam u dvorištu kada sam čula jak prasak, poput udara groma. Nekoliko sekundi kasnije, do na su trčeći došla dva mladića i vikala da zovemo Hitnu pomoć. Govorili su: „Gori dete, zovite lekare!“. Suprug je odmah skočio i pokušao da sazna šta se dešava, ali su oni ponavljali da dete gori na vagonu. Nije prošao ni minut i već su se na mestu nesreće stvorili vatrogasci i Hitna pomoć. Užas! Njegov drug je plakao od šoka - rekla je komšinica iz ulice.

Slično nam je rekla i žena koja je nekada radila na železnici.

- Kada je puklo, pomislila sam na najgore. Potrčala sam i imala šta da vidim. Vatrogasci su posipali penu po vagonu, ali se jasno video krvavi trag. Na pruzi su bila dva bicikla i dečak koji je histerično plakao. Kasnije sam čula da se nastradali dečak popeo da bi se slikao. To su deca, ne razmišljaju i ne obraćaju pažnju na znakove zabrane penjanja, upravo zbog strujnih udara, kojih ima i pored mesta gde je nastradao - rekla nam je starija žena.

Samo kilometar dalje, u naselju Kotež, velika tuga. Rođaci nastradalog dečaka okupili su se i pokušavali da uteše njegovu majku. Dečakova tetka smogla je snage da nam kaže nekoliko rečenica.

- Otišao je sa drugom da se igra. Pošto se nije vraćao kući, njegova majka je otišla da ga traži, pa je zatim svratila i do policije. Tamo je prijavila nestanak.

Tokom razgovora, inspektori su joj dali „bensedin“ i rekli joj za nesreću. Ona nije mogla da poveruje, a ujedno je morala i da obavi identifikaciju, pa su joj pokazali telo - kroz plač je nam je rekla dečakova tetka.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti