23°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

ODLOŽENO SUĐENJE ZA UBISTVO PEVAČICE Stručnjak iz Marjanovićevog tima izostao u sudnici

Odloženo suđenje Zoranu Marjanoviću za 24. septembar

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, odloženo je danas pred Višim sudom u Beogradu za 24. septembar.

Do odlaganja je došlo jer na suđenje nije mogao da dođe stručni savetnik Marjanovićeve odbrane za telekomunikacije. Danas je trebalo da svedoči veštak koji je obavio veštačenje mobilnih telefona u vreme kada se pretpostavlja da je došlo do zločina, a stručni savetnik je trebalo da mu postavlja pitanja.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru prošle godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.  Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro četiri godine.

raj) mlj/ivi

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar