25°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

SLUČAJ DURMITOR: Pištolj nosio jedan uhapšeni, Runjo oslobođen!

Miloš Nilović zvani Runjo, oslobođen je danas pred Višim sudom u Beogradu optužbi za nedozvoljeno nošenje pištolja, dok je Mitar Muratović zbog istog krivičnog dela osuđen na dve godine i tri meseca , ali mu se na kaznu dodaje ranije osuda Prvog osnovnog suda pa je jedinstvena kazna na koju je osuđen tri i po godine zatvora

Njih dvojica, podsetimo, bila su uhapšena u restoranu "Durmitor" 1. juna 2017. Osim njih, tada je privedeno još osam osoba koje su sa njima sedele za stolom i ručale, ali su svi osim Nilovića i Muratovića kao i Ilije Zeca koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na uslovnu kaznu od 10 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine, oslobođeni svih optužbi.

OVO MORATE ZNATI

BANKE SPREMILE PLAN ZA DUŽNIKE! Izračunajte kolika će vam biti RATA KREDITA!

RAŽNATOVIĆ ZAPOČINJE NOVI BIZNIS: Pokreće svoj posao u TITELU, majka PONOSNA?!

VIŠE NEMA BEŽANJA, KAZNE SU PAPRENE! Od danas "oko sokolovo" nadzire ulice Beograda!

Policija je tada tokom pretresa pronašla dva pištolja, jedan u torbici a drugi na podu.

Tokom suđenja, Nilović je tvrdio da nema nikakave veze sa pištoljima dok je Muratović priznao da je pištolje pronašao i poneo da ih preda u policijsku stanicu. Pošto ga je prijatelj pozvao na proslavu zaposlenja, kako je rekao, pre odlaska u stanicu svratio je u "Durmitor i tada je policija upala i uhapsila ih.

- Sud nije poverovao u navode odobrane da je pištolj poneo u policiju da ga legalizuje. Priznao je da ga je držao u automobilu, ali i da ga je uneo u restoran u kom je bio veliki broj ljudi - rekla je sudija u obrazloženju presude.

Na izricanju presude nije se pojavio Nilović koji je oslobođen optužbi.

Podsetimo, Miloš Nilović navodno je bio meta napada Miloša Miiljanovića koji je pre dva meseca naoružan upao u kafić na Vračaru. Nilović je uspeo da sa ostalim muškarcima koji su sedeli sa njim za stolom ustane i pobegne u unutrašnjost lokala. U izjavi za medije tada je potvrdio da je bio u lokalu, ali da nije član "škaljarskog klana".

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar