13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

TAJNI ŽIVOT MONSTRUMA IZ BELGIJE U SRCU ŠUMADIJE! Komšije OTKRILE: "ZVER bila PORED NAS"

Golden Rose ad

Trajko V. iz sela kod Kragujevca, koji je radio za Erika Lamersa (60), osumnjičenog za pedofiliju, kaže da mu je on pričao da je robijao, ali da mu nije rekao zbog čega

Ne znam u šta da verujem. Belgijanca sam upoznao slučajno. Stopirao sam jer mi je trebao prevoz do kuće, i on je stao. Ispostavilo se da živi u mom selu, i to relativno blizu mene. Tako smo počeli saradnju.

Delovao je normalno i ljubazno, šokirao sam se kad je policija došla da ga vodi. Ovako počinje priču za Kurir Trajko V. iz sela Velikog Krčmara kod Kragujevca, koji je sarađivao sa ozloglašenim Belgijancem Erikom Lamersom (60).

Interpolova poternica

Lamers je uhapšen 7. oktobra u svojoj kući u Velikom Krčmaru po Interpolovoj poternici zbog sumnje da je počinio silovanje deteta. Tada se otkrilo da je u domovini robijao više puta, kao i da je bio član neonacističke bande i mafijaške bande, sa kojom se dovode u vezu brojne pljačke, ubistva, silovanja.

- U Belgiji je poznat po nadimku Zver! Bio je osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva oca i sina 1991, koji su bili trgovci dijamantima, u Antverpenu, ali je 2002. pušten uslovno - preneo je list Nieuwsblad.be. Trajko V. kaže da je Lamers u njegovom selu živeo poslednjih šest godina, da je tu kupio kuću i otvorio firmu. - Pričao je da je bio u zatvoru, ali ne i zbog čega, a meni je bilo neprijatno da ga pitam. Rekao mi je da je srpski jezik naučio još u zatvoru u Belgiji i da je, učeći jezik, zavoleo i našu kulturu. Zato je odlučio da živi baš ovde, a odgovarala mu je i cena kuće - priča Trajko.

On objašnjava da je Erik prema njemu bio korektan.

- Imao je proizvodnju delova za stolariju. Robu je izvozio za Belgiju - kaže sagovornik i nastavlja: - Kuću je kupio sa nevenčanom ženom, poreklom iz Maroka. Povremeno je dolazila, i to kada bi našla jeftine karte za avion. I otac mu je dolazio jednom godišnje. Iskreno, bio sam u čudu kada je naša policija došla da ga uhapsi, bio sam tu. On mi je samo dao ključeve od kuće i zamolio da nahranim psa i mačku.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad