19°C

Beograd

Photo: Uprava Carine/Printscreen

Izvor: kurir.rs

SRPSKI CARINICI NISU MOGLI DA VERUJU KADA SU OVO UGLEDALI U GEPEKU: Turčin poneo KAMEN, ali NE OBIČAN! (FOTO)

Carinici su u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenje kamena sa zlatnim česticama teškog više od 2,3 kilograma, saopštila je danas Uprava carina.

Kako navode, prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen audi nemačkih registarskih oznaka, kojim je putovao nemački državljanin turskog porekla.

U jednoj od putnih torbi u gepeku automobila, ispod garderobe, pronađen je veliki kamen ispresecan kvarcnim žilama i sa jasno vidljivim česticama zlata u sebi.

Nakon merenja utvrđeno je da je njegova težina 2.310 grama, a putnik je u razgovoru sa carinicima rekao da u njemu nema više od 100 grama zlata.

Kako nije želeo da objasni odakle mu kamen koji sadrži zlato, pretpostavlja se, navode iz Uprave carina, da je reč o kolekcionarskom primerku, delu "zlatne žile", iz koga bi se eventualno naknadno moglo izdvojiti zlato.

Preliminarna vrednost tog uzorka procenjena je na oko 235.000 dinara, ali da bi ona bila precizno utvrđena, kamen će morati da prođe ekspertsku analizu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar