22°C

Beograd

Photo: privatna arhiva

Izvor: Alo.rs

VOZAČ BMW-A SMRTI NE MOŽE DA SE IZBORI SA GRIŽOM SAVESTI: Majko, zašto sam preživeo nesreću?! (FOTO)

Ne treba mu veća kazna od griže savesti!

„Moj sin je užasno loše. Pitao me zašto je preživeo nesreću i rekao mi da bi voleo da je i on mrtav! Njemu ne treba veća kazna od griže savesti“, rekla je juče za medije Zorica Mihailović, majka Nikole Mihailovića (28) iz Velikih Crljena kod Lazarevca, optuženog da je 9. avgusta 2019. izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u kojoj je poginulo četvoro mladih. 

Majka je posle suđenja u Višem sudu u Beogradu rekla da je boli što su punomoćnici porodica poginulih izjavili da se Nikola ne kaje.

 Nije tačno da se ne kaje! Sav je utučen. Izjavili smo saučešće svim porodicama, ali nismo otišli kod njih, jer nas je strah da im ne pozli. Teško mi je da im išta kažem? Kako da pitam čoveka koji je izgubio dete, kako je? Kako može da bude?! Iskreno mi je žao što su izgubili decu! -rekla je majka Zorica kroz plač.

Tužilac Zoran Nikolov je istakao da je Nikola usmrtio četvoro mladih dok je vozio brzinom od najmanje 117 kilometara na sat, dva puta većoj od dozvoljene, sa 1,36 promila alkohola u krvi. On je zatražio da vozač BMW-a bude kažnjen od tri do 12 godina zatvora i naveo da Nikola nije izrazio kajanje što je usmrtio vozača „dačije“ Aleksandra Savatića (22), kao i njegove saputnike Đorđa Subotića (19) i Đorđa Beluševića (22), kao i Katarinu Ivanković (20).

SVET SE ODUŽUJE FUDBALSKOJ LEGENDI

FIFA POVLAČI DRES SA BROJEM DESET U ČAST LEGENDE

MMA BORAC ALEKSANDAR ILIĆ PREDVIDEO SMRT FUDBALSKE LEGENDE

SLAVNI FUDBALER UMRO KAD I NJEGOV FUDBALSKI IDOL DŽORDŽ BEST I FIDEL KASTRO (FOTO)

Na to je reagovala Nikolina advokatica Biljana Dragaš, koja je rekla da je on više puta izrazio kajanje, da je u užasnom psihičkom stanju i da bi sud trebalo da mu ukine pritvor.

- Nikola prema nalazima eminentnih veštaka nije imao vremena da reaguje! „Dačija“ je bila neuočljiva iz njegove perspektive, a vozač se neoprezno uključio na glavni put - rekao je Nikolin advokat Darko Komnenić. 

Advokat Biljana Borovčanin, punomoćnik porodica Savatić i Belošević, naglasila je da Nikola nije ni smeo da sedne za volan, niti da prekorači ograničenje brzine od 50 kilometara na sat.

- Sve vreme se pokušava utvrditi doprinos vozača „dačije“, ali kako mrtva usta ne govore, jasno se zaključuje da je uzrok nesreće enormna brzina BMW-a i odsustvo pažnje optuženog - rekla je Borovčanin.

Presuda optuženom biće izrečena 2. decembra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar