14°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Novosti.rs

UBICU HAPŠENJE SPASILO LIKVIDACIJE: Istražuje se ko je naručio smaknuće Bojana Mirkovića

Istražni organi pokušavaju da utvrde ko je naručio i platio ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra u podzemnoj garaži zgrade "Jorgovani" u novobeogradskom naselju Belvil.

Tragovi vode do jedne navijačke grupe, ali se još prikupljaju dokazi za ovaj pravac istrage. Lazar T. (22), koji je osumnjičen da je direktni izvršilac zločina, u policiji je, prema nezvaničnim saznanjima, preuzeo "kompletnu" krivicu na sebe.

Ispričao je da je u zločinu koristio dva oružja, rekao je gde ih je bacio (pronašli ih potom ronioci), a policiju je odveo i do mesta gde je sakrio bicikl sa kojim je pobegao sa mesta događaja. U neposrednoj blizini se presvukao i zapalio odeću i ranac.

U tužilaštvu je odlučio da se brani ćutanjem.Operativni podaci pokazuju da je Lazar T. povezan sa pomenutom navijačkom grupom, kao i da je za ubistvo Mirkovića uzeo "prvu ratu" i kokain. Već je jednom okrvavio ruke. Pre četiri godine, posle kraće svađe, nožem je izbo dvojicu mladića na Slaviji.

 Lazar se mnogo uplašio - navodi izvor medija

SVET TUGUJ ZA FUDBALSKOM LEGENDOM

POČEO ISPRAĆAJ LEGENDE: Milioni na ulicama u BUENOS AJRESU (FOTO, VIDEO)

BEOGRAD JE PRIVILEGOVAN: Maradona je jedan od svojih NAJLEPŠIH GOLOVA postigao baš u Srbiji!

MARADONA BIO FASCINIRAN SRBINOM: Pogledajte kako je izgledao njihov prvi susret (VIDEO)

FIFA POVLAČI DRES SA BROJEM DESET U ČAST LEGENDE

- Njemu je obećano da će biti sklonjen u Crnu Goru, ali za njega je prava sreća da je uhapšen. Spremljena mu je mnogo crnja sudbina, koju je izbegao. Plan je, najverovatnije, bio kao i za njegovog imenjaka iz "Ušća", koji je ubio Aleksandra Šarca. Sudbina godinu dana starijeg Lazara Ilića je neizvesna, iako je za njim raspisana poternica zbog sumnje da je ubio Šarca.

Policija i tužilaštvo su kao pomagače u ubistvu Mirkovića označili Bojana K. (37), koji je u emotivnoj vezi sa majkom Lazara T., kao i Dušana K.(32). Navodno, obojicu je u celu priču uvukao ovaj najmlađi, kome je trebala pomoć da počini zločin.

Interesantno je da je Bojan K. izneo odbranu u policiji ali i u tužilaštvu. Tvrdio je da nema veze sa ubistvom i da nije tačno da je sa Ivanom N. postavio GPS uređaj i tako pratio metu. Prema krivičnoj prijavi i zahtevu za sprovođenje istrage njih dvojica su Lazaru T. javljali ubici kretanje žrtve. Direktni pomagač u zločinu je, navodno, Dušan K.

Ipak, i dalje je neistražena u potpunosti uloga dvojice Crnogoraca, Ivana N., rodom iz Nikšića i Cetinjanina Filipa I. (29). Ovaj poslednji bio je za volanom džipa u kom su zatečeni Lazar T. i Dušan K. prilikom bekstva iz Srbije.

PRITVOR ZA PETORICU OSUMNjIČENIH

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja svoj trojici osumnjičenih Lazaru T., Dušanu K. i Filipu I. odredio pritvor do 30 dana. Lazaru T. je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiče na svedoke, da ne ponovi krivično delo, uznemirenja javnosti jer mu je zaprećena kazna veća od deset godina. Dušan K. će ostati u pritvoru da ne bi pobegao, ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, dok je Filipu I. određen zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti. Lazar T. i Dušan K. se sumnjiče za teško ubistvo u saizvršilaštvu, s tim što se Lazar T. tereti i za nedozvoljeno nošenje oružja. Filip I. je osumnjičen za pomaganje u teškom ubistvu.

Prethodno je i Ivanu N. i Bojanu K. koji se takođe terete u ovom slučaju za teško ubistvo u saizvršilaštvu, određen pritvor da ne bi uticali na svedoke, ponovili delo i uznemirenja javnosti, a Bojanu K. i zbog sumnje da će se na slobodi kriti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar