26°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

OSUĐEN NA 15 GODINA ROBIJE! Pao u stanu sa TAKSISTOM i VOJNIKOM: Isplivali detalji

Osuđeni ubica Stefan Stefanović (29) iz Novog Sada uhapšen je u akciji banjalučke policije "Logan", nakon tri godine skrivanja.

Prema nezvaničnim informacijama, osim Stefanovića u ovoj akciji uhapšeni su i Slobodan Stanković, Milan Gajić i Bojan Đurić. Gajić je vojnik u Oružanim snagama BiH, a Đurić je radio kao taksista.

Izvor uključen u celi slučaj, pojašnjava da je akcija "Logan" prvenstveno pokrenuta s ciljem borbe protiv nelegalne trgovine narkoticima i falsifikovanja dokumenata.

- Tokom akcije, policija je došla do informacija da je jedan od osumnjičenih upravo Stefanović, a koji važi za veoma opasnog kriminalca. On je u Novom Sadu osuđen na 15 godina zatvora zbog teškog ubistva – rekao je dobro upućen izvor za medije.

Akcija je trajala oko tri meseca, a osumnjičeni su uhašeni u ponedeljak u Banjaluci.

- Četvorica osumnjičenih se terete da su počinili više krivičnih dela u vezi zloupotreba opojnih droga, falsfikovanja isprava, kao i druga krivčna dela. Izvršenim proverama utvrđeno je da je za S. S. raspisana Međunarodna Interpolova poternica zbog teškog ubistva. Policija je došla i do sazanja da je on koristio falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom krio u Banjaluci – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Pojasnio je da su prilikom hapšenja kod Stefanovića nađene lažne lične karte Srbije i Švajcarske na pomenuto ime, a tokom saslušanja osumnjičeni je priznao kako se zove.

- Prilikom kriminalističke obrade on je inspektorima izjavio da se tri godine krio na području Banjaluke – kažesagovornik.

Nakon hapšenja policija je pretesla stan koji je koristio Stefanović i tom prilikom pronašli su i oduzeli oko 30 grama kokaina, 60 grama marihuane, oko 10.000 maraka, vagu za precizno merenje, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu povezati sa krivčnim delima.

Do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ uhapšeni su se nalazili na kriminalističkoj obradi u policiji. Nakon saslušanja u policiji, Stefanović će biti prebačen u Sud BiH, a koji će doneti odluku o tome da li će ga izručiti Srbiji.

Pojašnjava da policija sumnja da su Stefanović i njegovi prijatelji mesecima prodavali drogu na području Banjaluke.

- Stefanović se u Banjaluci krio u iznajmljenom stanu i tu se često okupljali i ostali uhapšeni. Do sada su prikupljene informacije da su oni prodavali drogu, ali i da su je i sami koristili – kaže on.

Zločin u diskoteci

Podsetimo, pre dva meseca Apelacioni sud je potvrdio presudu Višeg suda iz Novog Sada kojom je Stefanović osuđen na ukupno 15 godina zatvora zbog ubistva Milana Pribakovća (29) u diskoteci "The end".

Ubistvo se desilo početkom oktobra 2017. godine, a on je osuđen u odsustvu jer se od tog dana nalazio u bekstvu.

Stefanović je tada ušao u pomenutu diskoteku i ispalio celi šaržer pištolja u pravcu Pribakovića. Tom prilikom pogodilo ga je više hitaca i on je ubrzo preminuo.

Ubistvo su snimile bezbednosne kamere koje su bile u lokalu.

Nikada zvanično nije saopšten motiv ubistva.

Kako se ranije pisalo, jedan od motiva za ubistvo mogla bi biti Pribakovićeva pripadnost navijačkoj grupi.

Ubijeni Pribaković je, prema našim saznanjima, odranije bio deo grupe navijača "Firma", koja navija za FK Vojvodinu.

Ali pre nego što je postao pristalica navijača "Firme", Pribaković je bio navijač Crvene zvezde.

Istraživalo se šta bi pored navijačke pripadnosti mogao biti motiv obračuna, pošto grupa kojoj je Pribaković pripadao inače nije poznata kao najnasilnija na tribinama. On je, naime, bio deo ekipe iz Ulice Pariske komune, koja se nalazi u blizi Železničke stanice.

Pribaković je, kako saznajemo, odranije poznat policiji i policija je protiv njega podnosila krivične prijave za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, ali i nanošenje teških telesnih povreda.

Ubrzo nakon ubistva policija je na osnovu izjava svedoka došla do informacija da je Stefanović odgovoran za ubistvo. Tom prilikom uhapšen je i njegov prijatelj koji mu je pomagao u bekstvu.

Stefanovć je pre ubistva bio poznat policiji po krivičnim delima.

Odranije je i imao više krivičnih prijava, između ostalog i za nošenje oružja, iznude i posedovanje narkotika.

On je i osuđivan zbog nošenja oružja, a u trenutku ubistva za njim je bila raspisana potraga zbog služenja zatvorske kazne na koju je osuđen.

Dovođen je u vezu sa još nekim obračunima u Novom Sadu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar