10°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: novosti

SINIŠA BRANKOVIĆ PRIZNAO ZLOČIN: Jezivi detalji sa susđenja za ubistvo Vinke Stojanović

Golden Rose ad

Priznajem da sam ubio komšinicu Vinku Stojanović (69), ne mogu to da poreknem - izjavio je juče, na glavnom pretresu, pred Višim sudom u Nišu Siniša Branković (51), iz sela Radenkovac kod Sokobanje, koji se tereti da je ovaj svirepi zločin počinio 7. maja 2020. iz bezobzirne osvete jer ga je sada pokojna žena navodno prijavila za krađu šume, zbog čega se protiv njega vodi postupak pred aleksinačkim Osnovnim sudom.

On je, kako je ustanovljeno, nakon rasprave sa žrtvom, dohvatio kuhinjski nož i ubo je devet puta u glavu i vrat, udarao je i čašom, a zatim joj uvrtao vrat sve dok nije preminula.

Siniša je na saslušanju pred sudom priznao zločin, osim što je osporio da je starici zavrtao vrat.

- Tog dana sam otišao kod Vinke da sadimo pasulj i da im očistim sobu, jer smo se pomagali. Njen sin Boban je otišao u Sokobanju poslom, pa sam njegovu majku zatekao samu.


SIN TRAŽI DOŽIVOTNU KAZNU

VIDNO uzbuđen, Vinkin sin Boban slušao je detalje majčinog stradanja, i za svog nekadašnjeg prijatelja zatražio doživotnu kaznu.

- Otac ga je isterao iz kuće zbog pijanstva, pa smo ga mi prihvatili. Spavao je sa mnom u krevetu...

Moja majka sa njim nije imala nikakav emotivan odnos da bi to bio razlog da je napadne, zaista ne znam šta ga je snašlo. Šta god bilo, on ne sme da se ponovo nađe na slobodi. Nasilnici koji siluju i ubijaju ne smeju da imaju pravo na to - kazao je Stojanović.


Pre dve godine ona me je tužila za neku šumu, iako nije njena, pa smo se tog dana oko toga posvađali. Popili smo po dve-tri rakije, a oko 22 sata opet smo se oko toga dohvatili. Ona mi je kazala da sam pijana stoka, što me je mnogo uvredilo. Uzeo sam nož, koji mi se našao pri ruci i počeo da je udaram njime u predelu vrata dok je sedela na krevetu, pa sam dohvatio staklenu čašu i udarao je po glavi. Ona se branila, ali je bila slabija od mene.

SVE O SPORTU

DONČIĆ VAN SEBE: Zvezdi Dalasa ovo nije lako palo, odmah se okrenuo ka treneru! (VIDEO)

CRVENO-BELE JOŠ JEDAN PRVOTIMAC NAPUŠTA

IGOKEA SE POJAČALA: Stiven Grej stigao u klub iz Laktaša

Pokuševski se radovao u produžetku, Bjelica ponovo bez minuta!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad