5°C

Beograd

Photo: youtubee/printscreen

Izvor: alo

JAVNOST ŠOKIRANA! SRBIJA BESNA NA POZNATOG REŽISERA: Električna stolica za predatora!

Javnost šokirana zbog monstruoznih dela koje je nad devojkama u školi „Stvar srca“ vršio poznati režiser, scenarista i učitelj glume u periodu 2012-2020.

Seksualni predatori, silovatelji i manijaci u filmskoj industriji ne postoje samo „tamo negde u Holivudu“. Nažalost, ima ih u Srbiji. Ima monstruma koji se iživljavaju i nad našom decom!

Miroslav Mika Aleksić, poznati scenarista, reditelj i učitelj glume, juče je uhapšen pod sumnjom da je silovao više maloletnih osoba. Jezivo klupko zločina, koje domaća javnost ne pamti, počelo je da se odmotava kada je Aleksića prijavilo nekoliko devojka za seksualno zlostavljanje koje se, po njihovom svedočenju, dogodilo dok su bile maloletne. Prva je javno istupila glumica Milena Radulović, samo jedna od 3.000 mladih ljudi koji su prošli kroz Mikinu školu glume „Stvar srca“, i u potresnoj ispovesti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao kada je imala 17 godina i da se seksualno zlostavljanje nakon toga nastavilo.

Ubrzo potom javile su se i druge žrtve koje su svedočile o jezivim torturama kroz koje su prolazile dok ih je Aleksić učio glumi i životu. Srpskoj javnosti nije trebalo dugo pa da do juče uglednog učitelja glume i dugogodišnjeg pedagoga vidi u drugom svetlu - kao seksualnog predatora.

Mnoge javne ličnosti podržale su gest Milene Radulović i devojaka koje su prošle kroz istu torturu, a među prvima se javno oglasila Danijela Štajnfeld, takođe glumica koja je sličnu priču ispričala neki mesec ranije.

 Bravo, uz tebe sam - poručila je Danijela koleginici Mileni, dok je pevačica Marija Šerifović bila oštrija.

 Električna stolica - napisala je Šerifovićeva na Tviteru komentarišući slučaj koji drma našu zemlju poput zemljotresa.

I dok mnogi javno komentarišu da Aleksić zaslužuje odmazdu, u Krivičnom zakoniku Srbije predviđena je zatvorska kazna za silovatelje u trajanju od pet do 14 godina.

Podsetimo, u potresnoj ispovesti koju je dala za medije , Radulovićeva je ispričala da se upisala u Aleksićevu školu glume kada je imala 11 godina, a da je seksualno zlostavljanje prvi put doživela šest godina nakon toga. Tada je imala 17 godina, a Aleksić 61.

PROČITAJTE JOŠ: 

NAVALJNI UHAPŠEN U MOSKVI: Preti mu 10 godina zatvora! (VIDEO)

6 DRŽAVA BALKANA MEĐUSOBNO UKINULE OBAVEZAN PCR TEST: Za popularne destinacije pored testa obavezna i izolacija

NOVI DETALJI JEZIVE NESREĆE: Mladić poginuo dok je pokušavao da se uključi na glavni put

SNEŽNI POKRIVAČ OBRADOVAO NAJMLAĐE: Sneg ponovo počeo da pada tokom noći i nema nameru da stane

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je na početku svoje ispovesti i dodala da je dugo verovala da je jedina Aleksićeva žrtva.

- Do tog trenutka nisam pomislila da je tako nešto moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina. Bio je to šok. Slom - ispričala je Milena i objasnila da o detaljima zlostavljanja ne želi da priča za medije jer je, kako je objasnila, sve već kazala policajcima.

Glumica Milena Radulović koja je optužila Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, bila je najbolji student na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi njegove supruge Biljane Mašić. Milena je diplomirala 2017. godine sa prosečnom ocenom 9,46.

- Mika je vodio računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, ali u sobi pored one u kojoj su bili ostali učenici, ili u periodu kada se zbog prijemnog na FDU intenzivira rad. Nije ostavljao prostor da neko posumnja da se tu dešava nešto užasno - istakla je glumica i objasnila zbog čega je dugo ćutala.

- Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. I, na kraju, strah da ćete u tome ostati sami - ispričala je Milena i objasnila da je Aleksić istu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i sa drugim devojkama koje su ga takođe prijavile policiji.

Kroz školu „Stvar srca“ koju je godinama vodio Miroslav Mila Aleksić prošli su mnogi poznati glumci, poput Nikole Koja, Viktora Savića, Vuka Kostića, Nikole Đurička, Borisa Milivojevića, Marije Bergam, Mirke Vasiljević, Mirjane Joković, Nade Macanković...

- U novembru se pojavila nova Mikina žrtva. Maloletna, meni do tada nepoznata, pozvala me je, a zatim smo se povezale. Povezale smo se sa još nekoliko devojaka, razgovarale i odlučile da je vreme da ovo prestane. S ovom svešću, skrivanje zločina i prećutkivanje bilo bi jednako što i sam zločin. Postale bismo saučesnice ako bismo sada prećutale neposredno znajući da postoji još pet potencijalnih novih maloletnih žrtava - objasnila je Milena Radulović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (1)

Marjana

Poštovanje,,,,AKO SE U OVOM I SVIM SLUČAJEVIMA OKO SILOVANJA NAŠE DECE NE OGLASI DRŽAVA-- G.VUČIĆ TO JE ZA EVROPSKI SUD !!!!!! l.p. iz EU


Ostavite komentar